Domeniile Samburesti - Cabernet Sauvignon 2007 (Romania)

miercuri, 2 februarie 2011

Va invit sa cititi si recenzia lui Costachel, cu ale carui concluzii sunt intru totul de acord.

Nasul este unul corect, tipic, apropiat unui vin simplu de Medoc. Coacaze, ceva cirese negre, nuante florale si putin fum. Nu e ceva iesit din comun, ci doar un nas scoala pentru un Cabernet. Gustul nu impresioneaza, corpul este destul de subtire si simplu, tanini bine infipti si o astringenta placuta. Problema e ca acest vin trece prin gura ca marfarul prin gara, nu retii aproape mai nimic. Mijlocul lipseste cu desavrasire, finalul este grabit si post-gustul scurt, cu ceva cirese si zmeura. Nu este un vin rau, dar e prea putin expresiv pentru un Cabernet de Samburesti. Singurele elemente pozitive, in viziunea mea: nasul si nivelul decent de alcool - 12%. Oricum, a mers bine cu niste piftelute de porc :)

Din cate am inteles, versiunea din 2009 este cu totul altceva. Probabil il voi incerca si pe acesta, dar depinde si de pret. 

3 comentarii:

Razvan spunea...

Nu prea, e diluat și 2009. Ba-s niște tanini verzi acolo care te trimit în altă bucătărie, dacă pricepi aluzia :)))

Anonim spunea...

Cipriane
Iti multumesc ca sustii campania "Boaba Oarba" si ca esti de alaturi de armata Marchizului formata deocamdata din el si cei ce i se alatura.
Te astept si cu idei despre ce putem sa construim si cum.
Se poate!!!!

Ciprian spunea...

@Razvan,
hmmm, atunci e cam nasol :)

@Marchize,
Nu ai pentru ce :) Pentru o cauza nobila, oricand...

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp