"Gigantul" Antinori trece la productia de vinuri mioritice

vineri, 6 noiembrie 2009


Ei da, asta este o veste interesanta venita pe filiera Decanter. Marele Piero Antinori, taticul conceptului super-tuscan, impreuna cu John Halewood si-au unit fortele pentru a lansa pe piata noastra un nou vin.

Crama Vitis Metamorfosis, detinuta de Marchese Antinori si Halewood, lanseaza 13.000 de sticle ale conceptului Cantus Primus 2007. Vinul este produs in Dealu Mare si obtinut din struguri Cabernet Sauvignon. Oenologul Fiorenzo Rista va superviza procesul de vinificatie.

Antinori a declarat ca el crede cu adevarat in potentialul viticulturii romanesti si ca tara noastra detine toate ingredientele care sa contribuie la obtinerea unor vinuri deosebite: climat perfect, expunere buna si soluri excelente. Hmmm, la cati specialisti din afara am tot auzit si citit astfel de aprecieri? Eh, se pare ca mai adaugam un nume celebru la aceasta lista :)

Cantus Primus va fi comercializat deocamdata doar in Romania, urmand a fi lansat pe piata italiana si britanica in 2010, respectiv 2011. Se pare ca va avea un pret initial de 8-9 Euro, in magazinele specializate de pe la noi.

Asteptam cu interes vinul pe rafturile si mesele noastre...

Foto: Piero Antinori

5 comentarii:

alibus spunea...

Foarte tare ;)

Mihnea Mironescu spunea...

E în același timp o veste bună și una rea. Bună, pentru că interesul unui astfel de gigant nu poate să aducă decât lucruri bune. Și rea pentru că este încă o dovadă a impotenței producătorilor și specialiștilor români, care nu sunt în stare să ridice și să păstreze constant nivelul calitativ al vinurilor românești. E ca și cum ar veni un concern străin să ne recolteze te miri ce zăcământ de diamante, pe care apoi s-o transforme într-un superb produs... străin. ooffff.

Ciprian spunea...

@Alin,

Eram sigur ca o sa te incante aceasta veste; stim noi de ce :)

@Mihnea,
Ai dreptate in ceea ce ai spus mai sus. Din pacate, asta este situatia la noi. Eu tot sper ca implicarea pe piata noastra a unor asemenea nume sa fie un imbold puternic pt producatorii nostri si sa ridice stacheta calitativa a vinurilor mioritice. Dar ceva imi spune ca, in continuare, multi vor prefera sa ramana in zona lor de confort dupa proverbialul concept autohton - "las-o bah ca-i bine si asa"...

Revenind la Antinori, daca nu ma insel, cred ca este primul nume cu adevarat mare care se implica in productia de vinuri de pe la noi. Nu pot decat sa sper ca efectul va fi unul ca cel avut in urma implicarilor unor nume ca Rothschild si Moueix in Napa Valley sau Chile.

alibus spunea...

@Ciprian

Nu stiu daca e primul, dar cu siguranta e cel mai cunoscut. Daca stai sa te gandesti nici Carl Reh nu e tocmai o mioritic, desi parca acolo cei implicati sunt in majoritate romani si as mai aminti doar de mai proaspetii WineRo care aduc Enira in Romania si care anul acesta au demarat si productia la Aliman.

Ciprian spunea...

@Alin,

Pai da, investitori cunoscuti mai avem, dar Antinori este cel mai sonor nume de pana acum

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp