Incredibilul Usain!

luni, 17 august 2009


Vinurile pot lua o mica pauza. In acest moment, singurul care conteaza pe aceasta planeta numita Terra este un jamaican. Un adevarat Ferrari al pistelor de atletism. Este unul singur. Toti ceilalti nu sunt decat niste alergatori care il acompaniaza si il privesc cum trece ca o furtuna pe langa ei. Numele lui este Usain Bolt, omul care ridiculizeaza acest complot al cronometrelor.

Duminica, 16 august, Usain Bolt a devenit primul om care a coborat bariera celor 9,6 secunde pe suta de metri. Cronometrul de la Berlin a intepenit la 9,58 secunde, un timp cu 0,11 sec. mai bun decat cel din China stabilit de acelasi Bolt (9,69 sec). Un nou record mondial si coroana de campion pentru acest atlet venit din alta lume. Pe locul al doilea a venit Tyson Gay, care s-a autodepasit si a stabilit cea mai buna performanta a unui american pe aceasta distanta: 9,71 sec. Al treilea a venit inca un reggae boy, Asafa Powell: 9,84 sec. In aceeasi cursa, 5 oameni au alergat sub 9,93 secunde. Niciodata in istorie nu s-a intamplat acest lucru.

A fost o cursa de povestit nepotilor si care merita toata atentia lumii intregi. A fost o surpriza aceasta performanta a lui Bolt? Pentru mine, nu. Isi mai aminteste cineva de acea cursa incredibila de la Beijing? Acei ultimi 10 metri cand jamaicanul a fost mai mult ocupat sa trimita bezele catre publicul in delir, decat sa-si vada de cursa lui catre glorie? Atunci a fost clar pentru multi ca putea reusi un timp si mai bun. Si iata ca a comis-o.

Stiu, multi sunt sceptici iar fantoma dopajului bantuie inca lumea atletismului. In aceste clipe, chiar nu mai conteaza. Vreau sa ma bucur de acest moment unic, descris extraordinar de un alt mare sprinter, Maurice Green: "Pamantul s-a oprit pentru o clipa, iar el s-a dus pe Marte".

Intreaga planeta iti multumeste, Usain...


3 comentarii:

George Mitea spunea...

MAre om, mare caracter, De data asta n-a mai incetinit la final. O fi fost premiul mare...

Ciprian spunea...

A fost, a fost...daca nu ma insel, vreo 150.000 de euro.

lucian b. spunea...

nu cred ca se va opri aici, vreo accidentare doar...

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp