Sable Noble 2011 alb - M1.Crama Atelier (Romania)

luni, 13 august 2012

S-a tot scris despre noile vinuri ale diviziei premium de la Murfatlar - Crama Atelier. Odata cu venirea lui Razvan Macici era de asteptat o schimbare puternica in viziunea de face vinuri bune aici. Iar asteptarile mi-au fost confirmate odata cu incercarea acestui cupaj alb - SB, Pinot Gris, Chardonnay si ceva Riesling Italian.

Culoare galben-auriu deschis, stralucitor. Nas intens, dominat de note florale si pepene galben. Mai apar ceva piersici, mar verde si o idee de ananas. Gustativ, avem un atac initial puternic fructat (pepene galbe si pruna alba), vinul ofera o senzatie de rotunjime si plinatate. Dupa care vin aciditatea buna si finalul citric, cu ceva aluzii condimentate, ceea ce adauga vinului o binemeritata nota de prospetime.

Am avut de-a face cu un vin care s-a prezentat exact asa cum ma asteptam. Razvan Macici nu a incercat sa reinventeze roata la inceputul aventurii sale, ci doar sa aplice know how-ul dobandit la Nederburg. Si bine a facut.

Achizitionat in urma unei oferte speciale, la 24 lei/sticla. Asta insemnand evident un best buy. Dar chiar si la 33-35 lei in magazine, este clar o cautatura buna.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp