Gramma Aligote 2011 - Casa Olteanu (Romania)

joi, 9 august 2012

S-a tot scris in blogosfera despre acest nou Aligote de la Casa Olteanu, asa ca am sa trec direct in miezul problemei.

Culoare galben-pai foarte deschis, cu reflexii verzui. Nas cu aluzii florale la inceput, corcoduse verzi, fructe albe si gutuie. Dupa o vreme apar si notele vegetale plus o adiere pamantoasa. Gustativ, avem de-a face cu un vin rotund, destul de fin, echilibrat. Mere verzi, para coapta si usoare nuante citrice. Aciditate ok, final mediu dominat de note pamantoase si minerale puternice, cu o usoara senzatie salina. De fapt, acest final mineral l-am intalnit si la Feteasca Regala a aceluiasi producator. Nu stiu daca e "terroir" sau pur si simplu o drojdie care influenteaza vinurile in directia asta.

Per total, mi s-a parut un Aligote ceva mai complet decat varianta 2009, mai fin si mai bine lucrat. In plus, e bine ca la noi se mai fac si albe care nu dau copy/paste dupa variantele Lumii Noi, cele pline de fructe exotice de tot neamul. Recomandat.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp