Voi fi scurt ca si vinul de fata, semnat de Crama Girboiu.
Servit la o temperatura de 13-14 grade, acest Cabernet debuteaza cu o puternica adiere de alcool (14%) cam neintegrat cum trebuie. In rest, registrul tipic: fructe foarte bine coapte, coacaze, afine, prune usor afumate. Din pacate, cam prea coapte pentru mine, aproape de dulceturi si gemuri. Gustul este destul de plin, aceleasi senzatii dulcege de fructe bine coapte, ceva visina si cirese negre pe final. Aciditate bunicica, tanini prezenti dar fara a deranja prea tare. Final scurt, usor dulceag (aveam de-a face cu un demisec). Alcool-ul se simte si in gust, cu toate ca nu la fel de puternic ca in nas. Nu trebuie sa va mai spun ca, odata ce temperatura de servire creste, senzatiile alcoolice devin si mai nabadioase.
Pentru unii, cei 17 lei dati pe el in Real ar merita sa fie scosi din buzunar. Nu pot spune ca este un vin prost, ci doar unul in afara gusturilor mele obisnuite si o idee cam dezechilibrat datorita nivelului de alcool plecat la plimbare. In rest, nimic iesit din comun sau alte defecte majore.
Budapesta: ce să faci, mănânci și bei în 3 zile
Acum o săptămână
3 comentarii:
Rose-ul Livia a fost acceptabil (cred ca era tot Cabernet), cu alcoolul mult mai bine integrat; servit de la frigider, aproape ca nu l-am simtit. Aceleasi senzatii de fructe coapte si final dulceag, cu o aciditate ceva mai vioaie insa. Nu mi-a parut rau ca l-am luat.
Nu care cumva era demidulce respectivul rose?
Baieti, cu rose-ul nush cum sta treaba, dar Cab-ul e fragil cu alcool-ul ala, chiar si mai racit. In plus, extractivitatea mi s-a parut cam mare. Mi-a amintit destul de mult de un Cab chilian. Oricum, nu-i rau pt Vrancea :D
Trimiteți un comentariu