Chateau Serilhan 2006 - St. Estephe (Franta)

marți, 2 august 2011

Mai sus numita proprietate din Saint-Estephe (Bordeaux) a devenit, in ultimii ani, una dintre stelele in continua ascensiune din aceasta zona. Investitiile noului proprietar, Didier Marcelis, au inceput sa dea roade, lucru ce se poate observa cu usurinta in cazul acestui 2006.

Culoare usor evoluata, rubiniu deschis clar. Un nas intens, evoluat, cu arome de ierburi aromate, fructe rosii si negre bine coapte (afine, mure, coacaze), putina cafea dar si acea minunata nuanta de cutie de trabucuri. Dupa o vreme la pahar, incep sa apara si notele de pamant, atat de tipice pentru St. Estephe. In gura, atacul este si el fructuos, cirese negre si coacaze la greu, urmat de o fina patura de tanini si, pe final, un puseu puternic si revigorant de aciditate.Post gust usor mineral si plin de fructe bine coapte.

In mod clar, acest Serilhan este un exemplu modern din Bordeaux. Dar, spre deosebire de multe vinuri de acest gen, aici exista un echilibru de invidiat. Nu este un vin greu, ci unul foarte usor de baut in acest moment si perfect pentru asocierea cu diverse carnuri rosii. Lume Noua, te rog ia notite :)

Sticla adusa din Franta, in jur de 15 Euro. La noi, cum era de asteptat, o puteti gasi la aproape 25 Euro, aici.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp