Chateau Le Chene de Margot 2006 - Premieres Cotes de Blaye (Franta)

marți, 25 ianuarie 2011

Inca un micut Bordeaux, din zona Blaye, un cupaj de aprox. 70% Merlot si 30% Cabernet Sauvignon. Vinul nu este baricat, ce impietate! -:)

Culoare: rubiniu deschis.

Nas: debuteaza cu note florale, dupa care se revarsa nuantele de pamant si ciocolata amaruie. Exista si ceva tuse vegetale, dar nu dintre acelea deranjante.

Gust: nimic spectaculos, rustic, traditional, predomina pamantul si pielea, ceva fructe rosii. Atacul este liniar, tanini abia perceptibili, dar o aciditate foarte buna pe final. Post-gust dominat de cirese amare si visine. Unii ar spune ca vinul e prea usor in corp, eu as spune ca prezinta o anumita eleganta care, culmea, e prezenta pana si la astfel de vinuri micute din Bordeaux.

Cu toate ca nu are atat de multe de spus, ast vin de fiecare zi isi imbina putinele elemente destul de coerent. Si, mai ales de toate, este curat si sincer. Macar pentru asta sa fie apreciat. In plus, e atat de versatil in prezenta diverselor preparate gastronomice, incat a mers excelent si cu un banal snitzel de pui. Cateodata, asta este tot de ce ai nevoie.

Achizitionat acum vreo 2 ani, cu ocazia unui discount in Carrefour, pentru uriasa suma de 12 lei/sticla.

2 comentarii:

sunmirror spunea...

Se pare ca stejarul respectiv a ramas netaiat si netransformat in butoaie.

Ciprian spunea...

:)) Exact, din respect pentru Mama Natura

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp