Un Pinot cu bune si cu rele: Vinca Pinot Noir 2013

joi, 10 decembrie 2015

Un alt vin incercat prin amabilitatea lui Vasile Silvasan, omul de incredere din Cluj.

Crama Carastelec este un producator aparut doar de cativa ani in peisajul viticol autohton. Totusi, in foarte putin timp, a reusit sa aiba un impact decent in piata, mai ales pentru cei interesati de jucatori noi. Din cate am inteles, acest Pinot invechit 1 an in butoaie nu se mai gaseste la vanzare, stocul fiind deja epuizat.

Cum s-a prezentat in viziunea mea? Ei bine, pentru un Pinot romanesc, trebuie sa recunosc faptul ca este o reusita. Totusi, au fost si unele scurtcircuite in placa sa integrata. In decurs de circa 1 ora dupa deschidere, am avut parte de un Pinot tipic, cu toate ca notele lemnoase inca domina peisajul. In acelasi timp, exista destul fruct sub mantia lemnoasa, ceea ce imi da sperante pentru viitorul apropiat. Surpriza a venit la nivel gustativ, acolo unde am fost intampinat de o concentratie peste medie a fructului, un aspect foarte rar intalnit la un Pinot romanesc. In schimb, finalul lemnos-condimentat poarta o amprenta amaruie care deranjeaza usor armonia generala afisata pana la acel moment.

Dupa acea ora de la deschidere de care pomeneam, Pinot-ul nostru drag a inceput sa devina un Syrah foarte dragut. Cat priveste potentialul, evit sa ma pronunt. In acest moment, totul depinde de felul in care se va integra lemnul in faldurile de fruct. Ca de obicei, doar timpul va decide.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp