Shiraz 2009 Winemaster's Reserve - Nederburg (Africa de Sud)

miercuri, 13 iulie 2011

Cred ca pentru noi, romanii, Nederburg este un nume foarte cunoscut, mai ales ca acolo avem un "cellarmaster" venit de pe aceste pamanturi - Razvan Macici. Nu am o prea mare experienta cu vinurile acestui producator dar, umbland prin Real, m-am hotarat sa-i dau o sansa acestui Shiraz produs in 2009.

L-am pus la bataie in cadrul mini-degustarii organizate impreuna cu George, venindu-i randul dupa minunatul Lagrange 1989. Ei bine, dupa un Bordeaux de rasa, acest Shiraz sud-african iti pare usor vulgar. Sa nu va inchipuiti ca nu a fost bun, au contraire. Un nas puternic parfumat, cu note initiale de lemn, vanilie dar si o idee de lactate, ce mi-au amintit de Feteasca Neagra baricata peste masura. Din fericire, dupa o vreme aceste nuante lasa loc piperului, fructelor rosii bine coapte, ceva pruna, tabac si piele. Vorba lui George, astfel de arome le intalnesti la vinuri mature, ce si le dezvolta in mod natural, odata cu trecerea anilor. Un nas atragator, dar cu o usoara senzatie de bombonica. Gustativ, vinul se prezinta destul de echilibrat, prune si fructe de padure coapte din belsug. Aciditate ok, tanini timizi, alcool bine integrat, final condimentat, suculent si proaspat.

Un Shiraz foarte usor de baut, necomplicat si nu din cale afara de greu ca variantele de la Antipozi. Are o gramada de fruct dar, totusi, nu e chiar o bomba ce-ti explodeaza in nas. E o varianta ceva mai proaspata si tonica, ceea ce-mi convine mai mult. La cei 28 de lei dati pe el, este cu siguranta o afacere mai mult decat ok.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp