Turnul abundentei

vineri, 8 februarie 2013

O noua saptamana, o noua degustare interesanta in urbea noastra care zace lenesa pe malul Dunarii.

Locatia: acelasi restaurant "Perla Dunarii", aflat in incinta turnului de televiziune.

Participanti: Ionut "Vinescu", George "Lucruri Bune", subsemnatul si un invitat special, Costel Plesoian. 

Suspecti: Casa Iordache, Bodega Arzuaga, Dona Matilde, Wine Princess, Tenuta Ulisse.


Ca de obicei, nu voi insista cu impresii detaliate despre fiecare vin in parte. Am inceput cu o Cramposie Selectionata 2011 de la Casa Iordache. Ei bine,va multumesc, dar nu. Nas de crama care nu se impaca prea bine cu igiena, note evidente si ciudate de usturoi verde. Spre deosebire de ceilalti, am si indraznit sa degust acest "vin"; un mix de zahar, alcool si acid citric. Interesant ca al lor Cabernet Sauvignon (incercat mai tarziu din curiozitate) e un vin destul de corect, foarte light dar baubil. A urmat al doilea si ultimul alb al serii, Fan D. Oro Chardonnay 2010 (Arzuaga), un exemplar pe care il stiam de la Goodwine si care nu mi-a placut defel. Pentru fanii albelor baricate excesiv poate are ceva de spus, pe mine nu m-a prins absolut deloc. Sarabanda rosiilor a fost deschisa de un Montepulciano d'Abruzzo 2010 Unico (Tenuta Ulisse), vin foarte ok, mediu, cu fruct exact cat trebuie, concentrat dar si usor de baut in acelasi timp.

Dupa care a venit si marele castigator al serii, Wine Princess Merlot 2007. Sincer, la banii lui (in jur de 30 de lei dar se poate gasi si mai ieftin), e unul dintre cele mai bune vinuri romanesti rosii de pe piata. Un Merlot scoala, cu o culoare rubinie superba, fara vreo urma de maturitate, nas old school de vin fin si elegant, cu fruct rosu pur, note pamantoase. In gust este suculent, are o puritate si eleganta cum rar gasesti pe la noi. Echilibrul este aproape impecabil, in plus are si structura necesara pentru a mai rezista multi ani de acum incolo. Daca as avea astfel de surprize placute mai des, mi-as schimba mult parerea despre vinurile romanesti. Nu vorbesc de exceptii aici, bineinteles.


Seara a continuat cu Dona Matilde 2009, un portughez get-beget, light dar suculent si bine echilibrat. Bineinteles, nu puteau lipsi de la Arzuaga cele 2 rosii care fac ceva valuri pe la noi: La Planta 2010 si Crianza 2009. Eram familiar cu ele, stiam la ce sa ma astept si, logic, fix asta am primit. La Planta e un vin de masa corect, cam baricat dar ok, in timp ce Crianza e mult mai slefuit, cu lemn bine integrat si cu destul potential in fata.

Pana data viitoare, va spun doar atat: Sa beti bine!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp