Pinot Noir 2008 - Domeniul Coroanei (Romania)

vineri, 22 februarie 2013

Pe langa bajbaiala permanenta in tenebrele acestui soi foarte capricios, mai apar ocazional si exemple autohtone foarte bine facute. Este si cazul acestui Pinot de la Segarcea, un vin bine facut, neasteptat de precis in exprimare si care se tine destul de bine inca.

Culoare regulamentara de Pinot, degetele se vad lejer prin lichidul din pahar. Nas dominat de fructe rosii proaspete (fragi, zmeura), cirese negre, o idee de scortisoara, condimente uscate. Odata cu aerarea, apar si ceva aluzii de cauciuc, dar nu foarte deranjante. Gustativ, am fost surprins de concentratia buna a fructului, vinul are consistenta in mijloc, aciditatea are tonalitatea care trebuie, iar taninurile sunt fine si aproape complet integrate. Final mediu, suculent, cu note de cirese negre si condimente.

Un Pinot mioritic reusit de data aceasta. Mi s-a parut mai expresiv in gust decat in nas, chestie care se intampla mai rar in cazul meu. Dupa ce am incercat aberatia numita Otarnita de la Vaselo, pot spune ca cel de Segarcea il distruge la propriu. Si la bani mai putini.

40 lei - Evino.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp