Ceptura Alb 2011 (Romania)

marți, 19 februarie 2013

Vin imbuteliat de Unicom, cei din spatele Davino, pentru "neinitiati". Dupa verticala Revelatio de anul trecut, am tinut musai sa imi fac o integrala de albe ale acestui producator. De ce? Pentru ca am avut o revelatie cu acea ocazie de care pomeneam mai sus: cei de la Davino sunt printre putinii care au inteles cum trebuie sa arate un vin alb ca la carte. O parere proprie si personala, bineinteles.

Ceptura este un brand care te baga putin in ceata si cam neinspirat, daca este sa ma intrebati, dar nu voi insista pe acest aspect. Ce este in sticla mi se pare mai important. Culoare galben-auriu deschis. Nas dominat initial de fructe albe bine coapte, soc, grapefruit, flori de salcam. Dupa care urmeaza contributia Fetestii Albe, cu note vegetal-ierboase foarte placute si chiar elegante pe alocuri. Exista intensitate, dar fara a fi agasanta. Gustativ, vinul debuteaza cu aceleasi fructe coapte, este corpolent si rotund dar aceste impresii sunt imediat balansate de nuante citrice si usor vegetale. Aciditatea este foarte bine infipta, iar finalul mediu ofera senzatia de prospetime mult dorita la un astfel de vin.

Ce mi-a placut cu adevarat la acest exemplar este precizia in exprimare, cam rar intalnita pe la noi. Nu da pe afara de complexitate, dar cred ca si acesta este un capitol care poate avea un final fericit in 2-3 ani. Doar ca totul este servit in doze exacte, in ordinea care trebuie.

42 lei/sticla - Evino.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp