Baron del Cega Reserva 2007 (Spania)

joi, 24 ianuarie 2013

Despre acest "diamant in noroi" a scris si George, asa ca prea multe nu am de adaugat. La sfarsit, ramane eterna uimire cum o Reserva cu 5 ani la bord poate sa coste atat de putin. Mai exact, doar 9,99 lei in Lidl. Da, ati citit bine, nu am tastat gresit. Vinul asta e mai ieftin si decat multe "Premiat"-uri de pe la noi.

Culoare rubiniu intens, fara nici o urma de maturitate. Initial, un nas surprinzator de expresiv, cu note lemnoase foarte bine integrate, fructe rosii proaspete (care devin ceva mai negre cu timpul), pielaraie la greu, putin tutun, ceva condimente uscate. De preferat sa fie baut destul de rapid, pentru ca nasul dezvolta in timp o componenta cauciucata cam puternica. Pe multi s-ar putea sa-i indeparteze, cu toate ca pe mine nu m-a deranjat din cale afara. Oricum, un nas de vin la pret cel putin dublu. Nici gustativ nu sta rau deloc, corp light spre mediu, bine echilibrat, fructat. Aciditate decenta, ba chiar apar si taninuri naravase, usor nisipoase si rustice. Dar e destul fruct cat sa tina piept acestora. Lovitura finala este, din nou, surprinzatoare, cu o puritate si suculenta de invidiat. Post-gust condimentat destul de persistent.

Un vin simplu dar bine facut si, cel mai important, nu da prea mult impresia ca e "confectionat". Una dintre cele mai placute surprize din ultima vreme, mai ales sub raport pret-calitate. Daca Lidl o tine tot asa, devin fanul lor pe viata, parol.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp