Tarapaca Terroir Sauvignon Blanc/Gewurztraminer Late Harvest 2011 (Chile)

miercuri, 25 iulie 2012

Conform site-ului Tarapaca, un cupaj de 60% SB si 40% Gewurz. La final, se pare ca aromele Gewurz-ului au dominat, SB-ul fiind mai mult responsabil cu aciditatea.

Culoare galben-auriu intens. Nasul este unul tipic pentru un Late Harvest, cu note de caisa uscata, alte fructe confiate, lime, petale de trandafir si un iz condimentat foarte placut, asemanator ghimbirului. Intens dar fara a fi tipator. Mi-a amintit pe undeva chiar si de un Sauternes. Gustativ, predomina aceleasi caise uscate, piersica coapta si zemoasa. Dupa care urmeaza evidente nuante de coaja de lamaie si portocala. Aciditatea este decenta, final scurt-mediu si mieros. Din fericire, dulceata nu este chiar de nesuportat si nu da o senzatie cleioasa vinului. Vinul se comporta mai bine la temperaturi ridicate, aciditatea iesind mult mai bine in evidenta. Cred ca ar merge de minune cu o prajitura gen Alba ca Zapada.

O surpriza foarte placuta din partea chilienilor. Nasul este puctul forte al vinului, dar si pretul. Servit la terasa Le Marche - 9 lei/paharul. Sticla de 500 ml este 29 lei in acelasi magazin, dar puteti gasi vinul si la Vinexpert - 28 lei. Chestia e ca la acestia din urma este mentionat 2008 ca an de recolta, nu stiu daca e pe bune sau e o greseala, tinand cont de filiera Vinexpert-Le Marche.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp