Chateau Domenii Rose 2011 (Romania)

vineri, 20 iulie 2012

Cred ca stie toata lumea producatorul din spatele acestei game :) Incercat in incinta unui stabiliment de care v-am mai povestit, Ceainaria Casa Gustului din Galati. 40 lei/sticla de cumparat, 10 lei/100 ml la pahar. Deci este mult mai avantajos sa impusti direct o sticla.

Despre vin numai de bine. Asta daca sunt amatori ai acestui stil intens si viguros. Stiu ca exista destui, asa ca voi trece la scurtele impresii lasate de exemplarul cu pricina.

Nas extrem de intens, cu note florale (petale de trandafiri), fructe rosii de padure, mai ales fragi si zmeura. Exista si o adiere de citrice, dar bine ascunsa sub pleiada dulce a fructelor mai sus amintite. Gustul este la fel de intens, apasa bine pe palatin, cu o senzatie de onctuozitate pronuntata. Fructele rosii domina peisajul, pe langa fragi si zmeura mai apar si ceva capsuni. Aciditate moderata, alcool-ul foarte bine integrat (peste 14%). Final destul de lung si post-gust dulceag si persistent, dominat de tone de zmeura.

Vinul este foarte bine construit si slefuit, nimic de reprosat aici. In schimb, acest stil apasator, cu mult fruct usor dulceag, nu prea ma incanta. N-oi fi eu mare fan al rose-urilor, dar le prefer ceva mai fresh si nu atat de serioase.


2 comentarii:

Dan spunea...

Se spune ca iti place mai "a la Provence", draga Ciprian..:))

Ciprian spunea...

Musiu Dan, te rog sa ma scuzi :))

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp