Pentru cei interesati sa participe la festivalul Provino ce sta sa inceapa in zilele urmatoare, va prezint mai jos programul detaliat, cu informatii suplimentare privind manifestarile cele mai importante din cadrul acestui eveniment.
Festivalul
PROVINO - Vin. Arta. Gastronomie
are loc la Centrul
Expozitional Providenta din Iasi, in perioada 3 - 6 noiembrie 2011. Festivalul este conceput sub forma unui eveniment
expozitional si aduce in fata publicului peste 150 de tipuri de vinuri de la
cei mai importanti producatori din tara, dar si produse si servicii auxiliare
si conexe pentru industria vinului. Vizitatorii pot participa in zilele de 4, 5
si 6 noiembrie la sesiunile de degustari "Wine &
Gastronomy", pot petrece in compania muzicii
si a vinurilor bune alaturi de invitatii salonului exclusivist "Art, Wine &
Gastronomy" ai carui amfitrioni sunt Adrian
& Catalin Paduraru, si se pot inscrie la cursurile de la "Scoala
Vinului" organizate pe 5 si 6 noiembrie. La evenimentele speciale PROVINO
vor fi servite vinurile vedeta ale festivalului iar publicul va invata de la
profesionisti cum sa asocieze corect vinul preferat descoperit la degustari cu
produse culinare rafinate. De la Wine Shop vizitatorii pot achizitiona pentru acasa vinurile
prezentate in festival iar la Terasa PROVINO gasesc mancaruri traditionale si vinuri de masa.
PROGRAM DE VIZITARE:
3 noiembrie: 16.00 - 20.00
4 - 5 noiembrie: 10.00 - 20.00
6 noiembrie: 10.00 - 18.00
3 noiembrie: 16.00 - 20.00
4 - 5 noiembrie: 10.00 - 20.00
6 noiembrie: 10.00 - 18.00
REZERVA un loc la salonul
exclusivist "Art, Wine & Gastronomy" -
Program 4 si 5 noiembrie: 18.00 - 22.00 / Program 6 noiembrie: 14.00 - 18.00
Program 4 si 5 noiembrie: 18.00 - 22.00 / Program 6 noiembrie: 14.00 - 18.00
Amfitrionii
serilor "Art, Wine & Gastronomy" sunt
Adrian & Catalin Paduraru. Actorul si Criticul de Vin va
asteapta sa ciocniti un pahar de vin intr-o atmosfera relaxanta, cu muzica buna
si o expozitie de arta cu lucrari de pictura, sculptura si grafica ale
artistilor ieseni. Vor fi realizate degustari cu vinuri special selectionate
pentru aceasta ocazie de Cotnari, Bucium si Vinarte . Crama Averesti lanseaza
"Zghihara", un vin crescut pe langa Husi, in unicul tinut care
produce acest soi nobil, cunoscut drept a fi cel mai acid vin al neamului
romanesc. Somelierii, degustatorii si bucatarii vor adauga un plus de savoare
fiecarei seri prin asocierea vinurilor cu produse culinare rafinate.
Vineri, 4 noiembrie, gatesc pentru invitati Adrian Lucian Sipoteanu si Cristi Zamfir, bucatari sefi la unul dintre cele mai noi si rafinate restaurante din Iasi, care detin mai multe medalii la sectiunea "Creatie" si "Asocierea vinului cu preparatul culinar".
Sambata, 5 noiembrie, Dan Boerescu, singurul roman membru concomitent al confreriilor europene ale vinului si gastronomiei "Ordo Equestris Vini Europae / Cavalerii Vinului" si "Chaine des Rotisseurs", va realiza un show gastronomic cu vin iar umorul si carisma sa vor fi principalele ingrediente ale serii.
Duminica, 6 noiembrie, Florin Dumitrescu, unul dintre cei mai in voga bucatari cu care se mandreste Bucurestiul culinar, aflat printre cei mai tineri Chefi din tara, va realiza la Iasi un show gastronomic de exceptie.
Locurile sunt limitate, pentru a rezerva un loc din timp, intra pe siteul www.provino.ro, unde gasesti datele de contact ale agentilor ABplus Events.
Vineri, 4 noiembrie, gatesc pentru invitati Adrian Lucian Sipoteanu si Cristi Zamfir, bucatari sefi la unul dintre cele mai noi si rafinate restaurante din Iasi, care detin mai multe medalii la sectiunea "Creatie" si "Asocierea vinului cu preparatul culinar".
Sambata, 5 noiembrie, Dan Boerescu, singurul roman membru concomitent al confreriilor europene ale vinului si gastronomiei "Ordo Equestris Vini Europae / Cavalerii Vinului" si "Chaine des Rotisseurs", va realiza un show gastronomic cu vin iar umorul si carisma sa vor fi principalele ingrediente ale serii.
Duminica, 6 noiembrie, Florin Dumitrescu, unul dintre cei mai in voga bucatari cu care se mandreste Bucurestiul culinar, aflat printre cei mai tineri Chefi din tara, va realiza la Iasi un show gastronomic de exceptie.
Locurile sunt limitate, pentru a rezerva un loc din timp, intra pe siteul www.provino.ro, unde gasesti datele de contact ale agentilor ABplus Events.
VINO la degustarile de vin "Wine &
Gastronomy" - Program 12.30 - 17.00
- organizate in zilele de 4, 5 si 6 noiembrie, unde poti descoperi vinul
preferat din 12-14 tipuri de vin prezentate intr-o sesiune de degustare care
dureaza 45 de minute. Vor avea loc cate sase sesiuni de degustari pe zi
realizate in grupe de cate 50 de persoane.
Vinurile vedeta de la Festivalul PROVINO vor fi promovate prin ritualul degustarii si prezentari profesioniste realizate de somelieri si degustatori autorizati si vor fi servite alaturi de tapasuri potrivite puse la dispozitie de restaurantele partenere.
Iubitorii de vin vor putea degusta vinurile Francusa Selectie, Grasa 2005 si Feteasca Alba Demisec de la Cotnari; Fume si Cabernet Sauvignon de la Budureasca; La Cetate Shiraz si Dragaica Rosie de la Crama Oprisor; Zghihara, Feteasca Regala si Aligote de la Crama Averesti, Husi; Castel Starmina Merlot de la Vinarte, si Trei Hectare Sable Noble Alb, Rose si Rosu de la Murfatlar.
Numarul de locuri la degustari este limitat! Taxa de participare este de 10 lei /sesiune de degustare. Pretul include intrarea la festival si programul degustarilor pe care il veti primi de la Receptia PROVINO. Inscrie-te la degustari pe www.provino.ro.
Vinurile vedeta de la Festivalul PROVINO vor fi promovate prin ritualul degustarii si prezentari profesioniste realizate de somelieri si degustatori autorizati si vor fi servite alaturi de tapasuri potrivite puse la dispozitie de restaurantele partenere.
Iubitorii de vin vor putea degusta vinurile Francusa Selectie, Grasa 2005 si Feteasca Alba Demisec de la Cotnari; Fume si Cabernet Sauvignon de la Budureasca; La Cetate Shiraz si Dragaica Rosie de la Crama Oprisor; Zghihara, Feteasca Regala si Aligote de la Crama Averesti, Husi; Castel Starmina Merlot de la Vinarte, si Trei Hectare Sable Noble Alb, Rose si Rosu de la Murfatlar.
Numarul de locuri la degustari este limitat! Taxa de participare este de 10 lei /sesiune de degustare. Pretul include intrarea la festival si programul degustarilor pe care il veti primi de la Receptia PROVINO. Inscrie-te la degustari pe www.provino.ro.
INSCRIE - TE la "Scoala
Vinului" - Program: 10.00 - 18.00
Scoala Vinului are loc in zilele de 4 si 5 noiembrie, in cadrul Festivalului
PROVINO. La inscriere participantii pot opta pentru ziua in care doresc sa
urmeze cursurile. Instruirea se desfasora pe durata a sase ore, in grupe de
cate 30 de persoane, iar trainerii sunt somelierul Marian Timofti,
presedintele Organizatiei Somelierilor din Romania 2011 si Dan Boboc,
presedintele Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania.
La “Scoala Vinului" pasionatii invata de la profesionisti cum sa aprecieze un vin bun, dar si tehnici de servire si asociere a vinului cu mancarea iar la final primesc diplome de participare. Cursurile vizeaza insusirea notiunilor de baza despre Vinurile HoReCa; Tehnici de servire si asociere a vinului cu mancarea; Initierea in arta degustarii - tipuri de pahare, manuirea paharului, degustarea vinului; Cultivarea vitei de vie - metode de crestere, boli, taiere, cules; Vinificarea in alb, rose, rosu; Champagne, Spumant, Frizante; Vinuri Romanesti - caracteristicile zonelor viticole, podgorii, plaiuri viticole, crame; Vinurile Lumii - Franta, Italia, Africa de Sud, Spania; si Vinuri din Lumea Noua - Chile, Argentina, SUA, Africa de Sud s.a. Pachetul de participare este de 250 de lei fara TVA. Pentru inscrieri intra pe siteul oficial al festivalului www.provino.ro.
La “Scoala Vinului" pasionatii invata de la profesionisti cum sa aprecieze un vin bun, dar si tehnici de servire si asociere a vinului cu mancarea iar la final primesc diplome de participare. Cursurile vizeaza insusirea notiunilor de baza despre Vinurile HoReCa; Tehnici de servire si asociere a vinului cu mancarea; Initierea in arta degustarii - tipuri de pahare, manuirea paharului, degustarea vinului; Cultivarea vitei de vie - metode de crestere, boli, taiere, cules; Vinificarea in alb, rose, rosu; Champagne, Spumant, Frizante; Vinuri Romanesti - caracteristicile zonelor viticole, podgorii, plaiuri viticole, crame; Vinurile Lumii - Franta, Italia, Africa de Sud, Spania; si Vinuri din Lumea Noua - Chile, Argentina, SUA, Africa de Sud s.a. Pachetul de participare este de 250 de lei fara TVA. Pentru inscrieri intra pe siteul oficial al festivalului www.provino.ro.
Accesul la festival se face doar
pe baza de bilet sau invitatie, dupa cum urmeaza:
Pret bilet intrare: 3 RON
Pret kit PROVINO: 10 RON
- Kitul include un pahar, port suport pahar, carnetel si pix pentru
degustari.
Pretul nu include accesul in Festival.
Pretul nu include accesul in Festival.
Pret
bilet degustari Wine & Gastronomy (12-14 tipuri de vin): 10 RON/degustare (45 minute)
- Pretul
include accesul in Festival.
Pret
bilet Serile Art, Wine & Gastronomy: 50 RON/persoana
- Pretul
include accesul in Festival.
Tarif curs "Scoala Vinului": 250 RON fara TVA
- Pretul
include accesul in Festival.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu