Francois Audouze este un personaj extrem de cunoscut, mai ales in lumea bautorilor de vinuri vechi. Un colectionar inrait si un adevarat specialist in acest domeniu. Metodele sale sunt folosite din ce in ce mai mult de iubitorii unor astfel de licori, si pe buna dreptate, pentru ca sunt eficiente. Ce imi place mie la Audouze este ca, spre de deosebire de alti colectionari, nu pare genul interesat sa profite financiar la maxim de situatia sa, scotandu-si comorile la licitatie prin Hong Kong. In schimb, el prefera sa organizeze periodic asa-numitele "wine dinners", un concept ce prinde din ce in ce mai mult si la noi. De altfel, si eu ma gandesc serios sa intru pe acest teritoriu, pentru ca vinurile ceva mai deosebite merita sa fie impartite cu altii, si nu baute de unul singur intr-un apartament :)
Dar pana atunci, va invit sa aruncati o privire aici, pentru a prinde tehnica aplicata de Audouze la deschiderea unei sticle de vin vechi. Dupa cum va puteti da seama, un vin matur sau vechi necesita o atentie suplimentara, mai ales datorita dopurilor care se deterioreaza in timp. In mare, metoda lui Audouze implica doua tipuri de tirbuson: unul normal si unul ceva mai special, cu o spirala lunga. Bineinteles, trebuie sa aveti la dispozitie si alte gadget-uri, dupa cum veti vedea in pozele link-ului de mai sus.
De asemenea, mai jos puteti viziona si un scurt interviu in care Audouze isi explica metoda. Succes!
Concursul de vinuri spumante romanesti 2024 si doua-trei panseuri
Acum 2 săptămâni
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu