Si acum, cateva detalii despre cum vor fi structurate cursurile acestei scoli. Programa “Scolii Vinului” contine trei
module de training, fiecare
a cate doua ore, iar cursurile sunt organizate in
grupe de cate 30 de persoane, fiind programate in urmatoarele intervale orare:
11.00 – 13.00, 14.00 – 16.00 si 17.00 – 19.00.
Informatii pentru cursanti:
Programa preliminara “Scoala Vinului”
Modul 1 (2 ore) al “Scolii Vinului” contine lectii pentru HO.RE.CA iar pe durata cursurile vor fi degustate intre 3 si 5 vinuri, sub indrumarea unui somelier.
Tematica cursurilor: Ce este vinul?; Vinurile tinere, vinurile pentru invechire; Soiurile nobile; Diferenta dintre vinurile HO.RE.CA. si celelalte vinuri; Tehnici de servire a vinului; Tehnici de asociere a vinului; Initiere in arta degustarii – tipuri de pahare, manuirea paharului, degustarea vinului alb, rose, rosu, spumant.
Modul 2 (2 ore) al “Scolii Vinului “contine lectii despre cultivarea vitei de vie, vinificarea in alb, rose si rosu, Champagne, Spumant, Frizante, in cadrul carora va fi realizate degustari de vin sub indrumarea unui somelier.
Tematica cursurilor: Metode de crestere, boli, taierea si culesul vitei de vie; Vinificarea; Aprofundarea degustarii.
Modul 3 (2 ore) al “Scolii Vinului”contine lectii despre Vinurile Romanesti, Vinurile Lumii si Lumea Noua, in cadrul carora va fi aprofundata degustarea. Cursurile vor fi sustinute de doi somelieri.
Tematica cursurilor: Zone viticole si caracteristicile acestora; Podgorii; plaiuri viticole, crame; Aprofundarea degustarii; Vinurile din Franta, Italia, Sud Africa, Spania s.a.; Aprofundarea Degustarii.
Programa preliminara “Scoala Vinului”
Modul 1 (2 ore) al “Scolii Vinului” contine lectii pentru HO.RE.CA iar pe durata cursurile vor fi degustate intre 3 si 5 vinuri, sub indrumarea unui somelier.
Tematica cursurilor: Ce este vinul?; Vinurile tinere, vinurile pentru invechire; Soiurile nobile; Diferenta dintre vinurile HO.RE.CA. si celelalte vinuri; Tehnici de servire a vinului; Tehnici de asociere a vinului; Initiere in arta degustarii – tipuri de pahare, manuirea paharului, degustarea vinului alb, rose, rosu, spumant.
Modul 2 (2 ore) al “Scolii Vinului “contine lectii despre cultivarea vitei de vie, vinificarea in alb, rose si rosu, Champagne, Spumant, Frizante, in cadrul carora va fi realizate degustari de vin sub indrumarea unui somelier.
Tematica cursurilor: Metode de crestere, boli, taierea si culesul vitei de vie; Vinificarea; Aprofundarea degustarii.
Modul 3 (2 ore) al “Scolii Vinului”contine lectii despre Vinurile Romanesti, Vinurile Lumii si Lumea Noua, in cadrul carora va fi aprofundata degustarea. Cursurile vor fi sustinute de doi somelieri.
Tematica cursurilor: Zone viticole si caracteristicile acestora; Podgorii; plaiuri viticole, crame; Aprofundarea degustarii; Vinurile din Franta, Italia, Sud Africa, Spania s.a.; Aprofundarea Degustarii.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu