(P) Din nou pe bancile scolii, la Provino

joi, 13 octombrie 2011

Dupa cum va spuneam in primul newsletter despre festivalul Provino (Iasi 3-6 noiembrie 2011), in cadrul acestuia va avea loc un proiect interesant denumit "Scoala Vinului". Asadar, cei interesati sa afle cum sta treaba cu degustarea vinului si cu aprecierea acestuia, vor primi diplome care atesta participarea lor la cursuri. Veti avea parte si de profesori pe masura, mai exact pe Marian Timofti, presedintele Organizatiei Somelierilor din Romania (OSR), si Dan Boboc, presedintele Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania (ADAR).


Si acum, cateva detalii despre cum vor fi structurate cursurile acestei scoli. Programa “Scolii Vinului” contine trei module de training, fiecare a cate doua ore, iar cursurile sunt  organizate in grupe de cate 30 de persoane, fiind programate in urmatoarele intervale orare: 11.00 – 13.00, 14.00 – 16.00 si 17.00 – 19.00.

Informatii pentru cursanti:
Programa preliminara “Scoala Vinului”

Modul 1 (2 ore) al “Scolii Vinului” contine lectii pentru HO.RE.CA iar pe durata cursurile vor fi degustate intre 3 si 5 vinuri, sub indrumarea unui somelier.

Tematica cursurilor: Ce este vinul?; Vinurile tinere, vinurile pentru invechire; Soiurile nobile; Diferenta dintre vinurile HO.RE.CA. si celelalte vinuri; Tehnici de servire a vinului; Tehnici de asociere a vinului; Initiere in arta degustarii  – tipuri de pahare, manuirea paharului, degustarea vinului alb, rose, rosu, spumant.

Modul 2 (2 ore) al “Scolii Vinului “contine lectii despre cultivarea vitei de vie, vinificarea in alb, rose si rosu, Champagne, Spumant, Frizante, in cadrul carora va fi realizate degustari de vin sub indrumarea unui somelier.

Tematica cursurilor: Metode de crestere, boli, taierea si culesul vitei de vie; Vinificarea; Aprofundarea degustarii.

Modul 3 (2 ore) al “Scolii Vinului”contine lectii despre Vinurile Romanesti, Vinurile Lumii si Lumea Noua, in cadrul carora va fi aprofundata degustarea. Cursurile vor fi sustinute de doi somelieri.

Tematica cursurilor: Zone viticole si caracteristicile acestora; Podgorii; plaiuri viticole, crame; Aprofundarea degustarii; Vinurile din Franta, Italia, Sud Africa, Spania s.a.; Aprofundarea Degustarii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp