Impresii "spot-on" despre aceasta creatie semnata Alexandru Canariov, puteti savura si pe blog-ul lui George. Dupa cum se stie deja, acest vin a castigat o medalie de aur la Bruxelles 2011. Interesanta este si povestea participarii la concursul cu pricina. Din surse interne de la Murfatlar, am aflat ca Syrah-ul M1 a fost trimis spre evaluare, la categoria "si altele". Nimeni nu se astepta ca iepurasul sa sara tocmai din acest joben.
Notele de mai jos nu sunt dintre cele mai reprezentative, vinul fiind incercat in conditii nu tocmai ideale, aka in spatiu deschis, fara decantare, etc. Chiar si asa, acest Syrah si-a aratat virtutile, chiar daca pentru cei mai multi, numele producatorului nu inspira prea multa incredere. Drept dovada, cele cateva sticle puse la dispozitie invitatilor, s-au terminat cat ai zice...Syrah.
Culoare rubiniu deschis, un prim semn ca nu ai in fata o varianta moderna ultra-extractiva, gen Shiraz australian sau mai stiu eu de prin ce parti ale lumii (noi). Nas surprinzator de delicat, fructe rosii de padure (da, stiu, nu negre, ca sa vezi), usoare note sarate, ceva pamant si, bineinteles, adieri piperate. Gustul este in ton cu nasul, atac usor, fara a te agresa in nici un fel. O suculenta aparte si o textura mai apropiata de un Pinot Noir, decat de senzatia grea pe care o lasa de obicei un Shiraz corpolent. E chiar usor feminin, as putea spune. Cirese negre, condiment, aciditate foarte buna, tanini fini si bine integrati. Final lung si, din nou, suculent. Vinul are o puritate aparte a fructului si e destul de old-school in abordare. Sa nu uit si nivelul de alcool - 12,5% - o raritate in zilele noastre. M-a uimit cat de baubil este de pe acum; totusi, are structura buna si cred ca va mai castiga ceva complexitate in cativa ani.
De departe, cel mai bun vin sec de la Murfatlar, pe care l-am baut pana acum. Maestrul Canariov a iesit din scena in stil mare, pentru Murfatlar cel putin. Editie ultra-limitata, undeva la putin peste 3.000 de sticle, din cate am inteles. Se pare ca pretul va fi undeva in jur de 15 Euro. Daca pretul e prea mare, ramane sa decida fiecare. Eu as zice ca-i cam mult, dar tinand cont si de numarul de sticle, e de discutat...
Budapesta: ce să faci, mănânci și bei în 3 zile
Acum o săptămână
4 comentarii:
Sa vedem la cat ajunge in comert. S-au vazut si vinuri mai scumpe si mai"neresusite". Si oricum e un fel de unicat, din ce spui tu: cel mai bun vin sec de pana cum de la Murfatlar.
I-a facut maestrul Canariov un "cadou" lui Razvan Macici..:))Parca si vad comparatiile cand or sa apara vinurile lui.
Hehe, dar a fost un cadou reusit; eu astept sa-l degust si in conditii optime, s-ar putea sa am si alte surprize. Cat despre pret, ramane sa vedem.
Vinul a intrat la vanzare in cramele din Constanta, cel putin. Pretul este de 65 lei, aprox 15 euro. Cele bune, Bogdan
Bogdan, multumesc pentru vizita si pentru informatie. Mda, cam asa spuneau ca o sa plece vinul de la ei. Pe la altii o sa fie clar mai scump.
Trimiteți un comentariu