Bordeaux 2010: "the big boys" ies la rampa

sâmbătă, 2 iulie 2011

Lume, lume! Bine ati venit la un nou spectacol al circului "En-primeur 2010"!

Cam asa ar trebui sa sune mesajul de intampinare al viitoarelor campanii en-primeur din Bordeaux. Cu o mica si constanta modificare a anului, bineinteles. Dragii mei, zilele astea s-au gandit si ai mai mari din Bordeaux sa-si lanseze primele transe catre comercianti. Cum era de asteptat, toti au aruncat doar cateva oscioare catre cainii devotati, in medie cam cateva cutii. Haideti sa ne minunam acum de preturi.

Chateau Lafite - 600 Euro/sticla, ex-negociant; la fel ca Margaux si Mouton
Chateau Haut-Brion - 660 Euro/sticla, ex-negociant; 10% mai mult decat in 2009.
Chateau Latour: 780 Euro/sticla, ex-negociant; se pare ca ceilalti aveau preturile putin cam mici...
Chateau Cheval-Blanc: 850 Euro/sticla, ex-negociant; aproape cu 22% mai mult ca in 2009.

Si acum, o sectiune speciala pentru cei care au luat-o razna de tot in aceasta campanie:

Chateau La Mission Haut-Brion: 600 Euro/sticla, ex-negociant! Pesemne ca ruda ceva mai ieftina a lui Haut-Brion s-a suparat sa tot stea in umbra fratelui mai mare. Ce naiba, hai s-o facem lata, hooop si-asa, maai!
  
Nebunul zilei

Chateau Ausone: aici, tineti-va bine sa nu picati din fotolii! In sunete de harpa, apare si pretul: 1120 Euro/sticla, ex-negociant! Cu 17% mai mult decat in 2009. Din cate se pare, s-a stabilit si un nou record cu aceasta ocazie: Ausone este cel mai scump vin lansat vreodata en-primeur. Sa-i fie tarana usoara!

Din categoria "surprize placute" (daca la preturile astea pot fi chiar atat de placute), mentionam:

Chateau d'Yquem: 420 Euro/sticla, ex-negociant; cu 22% sub pretul din 2009.
Chateau Leoville Las Cases: 192 Euro/sticla, ex-negociant; mai putin cu 11% fata de 2009. In acest moment, dintre toti tartorii, Las Cases prezinta cel mai bun raport calitate-pret. Cotat la acelasi nivel cu primii din clasificare si la un pret de cel putin 3 ori mai mic decat acestia.

Acum, ramane o singura necunoscuta: oare Petrus va depasi pretul de lansare al lui Ausone? Stay tuned, telenovela continua. Numai aici, pe cipwine.blogspot.com!

Va multumesc pentru atentie!

7 comentarii:

Dan spunea...

Ca sa citez un proverb romanesc pe deplin conectat la realizatile capitalismului: "Prost e ala care da nu ala care cere"...
Cam asta e principiul de "pricing" la Bordeaux in cazul de fata...Daca piata inghite preturile astea, ar fi un pacat sa nu le percepi...nu conteaza de la cine, nu conteaza ca iti alienezi clientii traditionali, ca pierzi prestigiu, etc...
It'a all about the Benjamins...
Si acum stau sa ma gandesc mai conteaza atat de mult povestea cu Terroir-ul?

Ciprian spunea...

Dan,

tocmai aici e smecheria; ca, teoretic, aia care dau banetul asta pe vinuri nu sunt chiar prosti. Este clar ca astfel de vinuri vor fi cumparate cu un singur scop: specula. Problema este cat va mai inghiti piata preturile astea. Deja cele din 2009 stagneaza, semn deloc bun pt "investitori". Din cate am inteles, pana acum nu exista nici o cerere pt Lafite 2010, dupa ce a fost lansat pe Liv-ex. E foarte posibil ca aceasta politica sa ii buseasca pe toti cei implicati.

Oricum, pt mine nu mai conteaza ceea ce se intampla acum, ma intereseaza subiectul doar asa ca are un aer de cancan :)) Pt ca eu am de gand sa-mi beau Bordeaux-urile achizitionate, voi cumpara cat pot de mult exemplare vechi. Preturile raman inca la un nivel decent, cu toate ca riscul e mai mare.

Iar terroir-ul e si el presarat cu Bejamini, care au cam inlocuit pietrele Gironde-ului :)

Dan spunea...

He..he.. sa stii ca asa cum merg lucurile s-ar putea sa ai ocazia sa bei si Bordeaux 2010..peste cativa ani cand o sa se sparga "bula"..:)

Ciprian spunea...

Asta-i avantajul de a fi rabdator :) Pana acum, Sociando-Mallet imi face cu ochiul. Timp mai este, imi permit sa mai astept

Dan spunea...

Am inteles de pe un blog frantuzesc ca si Malartic Lagravière si La Tour Carnet s-au abtinut de la aberatii de preturi anul asta...

Dan spunea...

A si am gasit doua linkuri foarte tari despre evolutia preturlor la Bordeaux-uri..nu stiu daca le stii:
http://bleguern.fr/blg/primeur/prices-last.php?lang=fr&year=2010&delta=ex&top=1
http://bleguern.fr/blg/primeur/luxey.php?data=&year=2010&lang=fr&type=all

Games Online spunea...

Salut,
Doresti un schimb de link cu site-ul meu de jocuri si anume cu http://allgamesonline.org
Momentan am page rank 2 si peste 2.400 de pagini indexate in google.
Daca doresti un schimb de link te rog sa-mi adaugi urmatorul cod la tine pe site Games Online
iar apoi sa-mi dai un e-mail cu codul tau la rfi_scan@yahoo.com sau pe id de mess: rfi_scan
Sau iti pot pune link pe un site cu page rank 4 in schimbul unui link catre site-ul meu de jocuri
Daca esti interesat te astept sa vorbim
Numai bine!

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp