Razboiul romano-chilian

vineri, 17 septembrie 2010

1. Prahova Valley Chardonnay Reserve 2008 - Halewood (Romania)
- vinul a obtinut o medalie de argint la concursul "Le Chardonnay du Monde", care s-a desfasurat in martie 2009, in Franta. Dupa cum cred ca stiti deja, nu prea sunt impresionat de prezenta pe eticheta sticlei a unor astfel de mentiuni. Vinul nu a fost ales de mine dar, la sfarsit, nu a fost rau deloc. Un vin corect, dominat de arome citrice si mere verzi, prezenta decenta in gura, fara giumbuslucuri untoase care atarna greu, cel putin pentru mine. Un Chardonnay destul de tipic, fresh, aciditate buna, perfect pentru zile ceva mai calduroase. O surpriza destul de placuta. Cred ca e undeva sub 20 Lei, mai prin toate magazinele.

2. Errazuriz Chardonnay-Sauvignon Blanc 2009 (Chile)
- acest producator s-a bucurat la noi de nenumarate aprecieri, mai ales in ceea ce priveste gama "Max Reserva". Acest cupaj entry-level arata de ce Chile ofera unul dintre cele mai bune raporturi calitate-pret de pe piata. Nu este un vin care sa te dea pe spate si nici nu isi doreste acest lucru. In schimb, este bine facut, destul de echilibrat si scoate in evidenta ambele soiuri folosite in obtinerea lui. Notele ierboase ale Sauvignon-ului se imbina cu cele citrice ale Chardonnay-ului, lasand in urma un vin fresh, cu o aciditate foarte buna, deloc greu, fara lemn, unt sau mai stiu eu ce. Combinati astea si cu ceva arome de pere coapte si fructe tropicale si aveti un vin care face exact banii ceruti pe el - aprox. 20 lei/sticla (de la Cramele Rhein).

La capitolul "albe", cei din Lumea Noua au inceput sa vireze intr-o directie mult mai pe placul meu. In ultima vreme, am gustat destul de multe vinuri de acest tip si care au fost fresh, cu o aciditate persistenta, scotand in evidenta virtutile fiecarui soi in parte.

Cine a castigat razboiul? Ehhh, nu prea conteaza, dar putin dramatism in titlu nu strica, nu-i asa? -:)

2 comentarii:

Onofre B. spunea...

Hai domn'e c-a ieşit egal! La Scurta de Halewood n-am ajuns, dar am degustat cu aplomb La Cetate 2008 Cabernetu. Nu ştiu alţii cum sunt, dar io când am Cabernet dinainte, văd roşu-n faţa ochilor. Şi ochii la fel. Nu găsesc de zis decât atât: a se servi-n loc de femei. Îţi ia minţile, da face banii! Noroc!

Ciprian spunea...

Onofre, face banii Cabernetu' La Cetate, nimic de zis. De chercheleala merge numai bine, doar ca pe mine stilul nu m-a incantat :) Da' nu mai bine il servesti si cu o femeie alaturi? Sa-ti pierzi mintile cu tot, asa la placere :)) Hai noroc!

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp