Scurt si la obiect. Culoare "spalacita" cu tente verzui. Nas destul de intens de frunze de vita, pere coapte chinezesti si soc. Gustul nu se distinge prin nimic deosebit, doar cateva nuante ierboase pe finalul grabit, care sa-ti aminteasca oarecum ca ai de-a face cu un Sauvignon Blanc.
Probleme? Lipsa tipicitatii si a unei aciditati adecvate care sa sustina fructul si sa-l balanseze cum trebuie.
Merge de-un spritache? Bineinteles, c-asa-i la noi, la romani.
Face 17 lei? Daca e sa ma intrebati pe mine, nu. Pentru altii s-ar putea sa fie o "cautatura" buna. Doar ca, in banii astia, cred ca voi gasi exemple chiliene mai reusite.
Concursul de vinuri spumante romanesti 2024 si doua-trei panseuri
Acum 2 săptămâni
15 comentarii:
Am fost joi la a doua degustare de Oprişor pe anu ăsta. Nu ştiu cum se face, dar din ce ne-au pus oamenii ăia-n pahare, de fiecare dată m-am înţeles numai cu Merlotu şi cu Cabernetu. Şi aş zice că mai bine şi mai bine cu un Merlot, dar nu ăsta La Cetate. Era ceva cu un nume ăăă mai folcloric aşa. Mi-a părut un vin demn, fără şmecherii şi nepiperat. Celelalte, mde... Par igzamplu, cel de care-ai scris acum câteva zile, Cabernetu La Cetate era la faţa locului vreo 57 lei fiola. Ceea ce, ierte-mă dumniezo, era-n preţu unuia mai de soi, după mine. Dar aşa, pe spezele lor... :) Noroc.
Caat? 57 lei?! Valeu, pai in magazine e vreo 37-38 lei, aceeasi sticla. Ciudat...Doar sa nu fi fost cumva editia Tezaur La Cetate. Maerlot-ul ala sa fi fost cumva Caloian? :)
Caloian, da.
Cât despre La cetate ia stai să consult gugălu. Mda, nu prea-mi dau seama exact. Oricum, era din 2008, asta ţiu minte din pricină că doar ăsta şi Shirazul era din 2008. Văd că o butelcă din 2004 tezaur face 49 de lei. Bine de ştiut să nu iau de-acolo. :))
La cetate a ajuns la 26 de lei in Selgros. Lichidare de stoc, probabil
I-auzi, interesant...cred ca e rost de-o vizita de lucru :D
Draga George,
Daca ai trecut prin Selgros si te-ai uitat la anul de productie pentru La Cetate ai fi observat ca este 2008 sau 2009, deci, nicidecum lichidare de stoc.
In ceea ce priveste vinurile produse sau importate de Crama Oprisor, cunoastem parerea ta despre ele ( vezi Penfolds Koonunga Hill si nu numai ).
La prezentarea despre care amintea Onofre B., a fost degustat Cabernet Sauvignon Crama Oprisor- cel cu eticheta rosie- un vin despre care poti afla mai multe informatii vizitand site-ul oficial al MUNDUS VINI 2010.
O duminica cat mai placuta!
Boris, lichidare de stoc sau nu, ceva se intampla. Gama La Cetate o vezi extrem de rar la discount, iar Selgros nu e singurul exemplu; si in Real au scazut preturile pt aste vinuri...
@boris: nu cred ca imi cunosti parerea despre Oprisor. Nu stiam ca respectivele australiene sunt importate de Oprisor, dar nu asta a contat. Privesc un vin prin prisma propriilor gusturi. Poate e hedonist, dar n-am alta scara de valori. Oricum, sunt destule vinuri de Oprisor care s-au bucurat de aprecierea mea publica. Altele, nu.
Da de unde-o fi ştiind Boris la ce degustare am fo io? Oricum m-a pierdut cu etichetele alea... deci alea cu etichetă roşie-s mai de soi deci mai scumpe sau cum? Premiul de la Mundus Vini să fie de vină?
Vezi, aşa se-ntâmplă când nu bem cu măsură... ajungem să ne certăm! :)) Şi-n plus, apropo de gusturi, în introducere la prolegomene, nu zicea Kant că fiecare simţim vinurile în funcţie de aparatul senzorial? Ia zi nene George? :)
Chipurile, Cab-ul cu eticheta rosie e mai de soi. Nu-mi dau cu parerea ca nu l-am incercat. Era scump si inainte de Mundus Vini, dar stii cum e la noi: pac o medalie, hop si-un pret mai mare. Vezi vinars-ul Miorita, care inainte de a da Bruxelles-ul pe spate, era vreo 25 de lei. Dupa medalie, sa vezi minune - vreo 40 de lei/sticla.
@Onofre B.: desi e placut sa-ti aduca aminte cineva de chestiuni "in adancuri infundate", nu-mi aduc aminte sa fi spus batranul Kant asa ceva. Imi amintesc ca in introducere critica conceptul de cauzalitate la Hume. Acuma, fiind vorba de empirism, e posibil sa apara vreo astfel de formulare.
In alta ordine de idei, asa-i!
George, crede-ma, e singuru lucru pe care l-am retinut din cartea aia. Si de fapt din Kant. :)) Noroc!
Pentru mine SB Caloian este vinul ideal pentru gatit. Pentru baut sunt altele mai serioase, si nu trebuie cautat mai departe de Stirbey. Asta cel putin e mereu pe gustul meu :-)
Ah, am scris Caloian in loc de Maiastru. Dar cred ca-s cam la fel, doar pietele tinta difera :-)
Trimiteți un comentariu