Nu se intampla foarte des sa iti fie trimise vinuri atat de proaspete, abia iesite din pantecul fermentarii (recolta 2013). Am mai incercat astfel de exemplare direct la locul faptei, a se citi la crama, dar este prima oara cand primesc asa ceva la usa casei. Vinovat este Gabi Lacureanu, caruia ii multumesc inca o data pentru ideea de "sneak preview" sau en primeur, sau cum vreti sa-i mai spuneti. Despre Cramposia obtinuta din vii vechi, v-am povestit deja. Dupa ce am incercat toate mostrele, va pot spune ca vinul cu pricina este si cel mai reusit.
De altfel, este dificil sa dai o "sentinta" unor astfel de vinuri. In afara de niscaiva sulfiti adaugati, nu au fost conditionate in nici un fel, toate au arome primare de fruct, echilibrul inca nu este foarte reusit la cele mai multe dintre ele. Cramposia este o exceptie si, sincer, as prefera sa ramana foarte aproape de ceea ce am avut in sticla respectiva. Locul 2 dupa Cramposie a fost ocupat de un Pinot Noir Roze, surprinzator de bine echilibrat, cu arome elegante pe alocuri si retinut in exprimare. Ceilalti suspecti au fost urmatorii: Riesling Italian, Chardonnay, Sauvignon Blanc si Feteasca Regala. Dupa cum am mentionat deja, mare lucru nu pot spune despre ele dar, totusi, va pot spune ca nu prea mi-a placut SB-ul, incarcat si lipsit de zvac. Cel putin aceasta varianta beta. In rest, coordonatele sunt asemanatoare: mult fruct primar, tonuri florale, exotice de-a dreptul la Feteasca Regala, aciditate ridicata.
In concluzie, viitorul suna destul de bine pentru Intervitt. Din cate am inteles, Gabi Lacureanu se intoarce in Dealu Mare dar va ramane, in continuare, consultant pentru producatorul din Zimnicea. Si incercati sa nu pierdeti minunata Cramposie, atunci cand va lovi rafturile.
2 comentarii:
aceeasi ordine a preferintelor
RaSto
Subscriu.
Trimiteți un comentariu