Conde de Valdemar Gran Reserva 1981 (Spania)

luni, 4 noiembrie 2013

Pentru impresii despre varianta 1978, puteti arunca o privire aici. Dupa cum am si spus in articolul respectiv, ceea ce am incercat in acea seara la Pitesti a fost, probabil, cel mai fresh vin matur incercat de mine pana acum. Asa ca eram foarte curios cum se prezinta si fratele lui ceva mai "tanar". Ei bine, in mare parte, cam tot pe acolo.

Culoare rubiniu clar, cu borduri caramizii, si care creste in intensitate odata cu aerarea. Nasul este unul tipic pentru un vin ajuns la aceasta varsta dar, in acelasi timp, si surprinzator de proaspat. Notele de prune, afine si coacaze se imbina fericit cu cele tomnatice, de cutie de lemn, tutun aromat si ciocolata neagra. Totul este livrat in cantitatile care trebuie. Gustativ, este destul de similar cu cel din '78, musteste de fruct dulceag, are prospetime, echilibru, catifelare si suplete. Aciditatea este excelenta, iar taninii sunt complet integrati. Final ceva cam scurt, dar curat si proaspat, cu note de cirese negre si condiment.

Pare acel gen de vin aflat inca in momentul optim de consum. Nu afiseaza o complexitate debordanta dar este aproape anormal de fresh si extrem de baubil pentru un vin trecut de 30 de ani. Il puteti gasi si pe vinescu.ro. Amatorilor de batranei care se tin incredibil de bine, il recomand cu cea mai mare placere.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp