Vina Berceo Gran Reserva 1980 vs. Remelluri Reserva 1985 (Spania)

luni, 11 noiembrie 2013

Aceasta mica batalie a avut loc in deja miticul Turn de televiziune din Galati. Din pacate, nu ne-am putut bucura de o degustare ca la carte si asta, in principal, datorita lipsei unor pahare corespunzatoare. Asa ca impresiile despre vinurile de mai sus sunt oarecum influentate de acest aspect. Atat 1980, cat si 1985 nu au fost ani deloc grozavi in Rioja, asa ca nu ma asteptam la cine stie ce minuni.

Bun, acum scurt pe doi despre vinurile in cauza. In primul rand, va semnalez ca ambele exemplare sunt in viata si sanatoase.

Berceo are un profil extrem de light, dar in care fructul rosu sta inca foarte bine fixat pe pozitii. Ceva condiment, aluzii pamantoase si nuante de tutun. Gustativ, se duce pe gat mai rapid decat apa, dar are o concentratie decenta si o puritate surprinzatoare. Foarte simplu ca si constructie si cu un puternic feeling de Pinot Noir. Final scurt-mediu, suculent, cu multa cireasa proaspata.


Remelluri debuteaza oarecum in acelasi stil dar concentratia fructului este ceva mai consistenta aici. Extrem de proaspat, atat in nas cat si gustativ, si in nici un caz nu lasa impresia ca au trecut 28 de ani peste el. Mult mai consistent in mijloc, cu o aciditate debordanta si tanini fini, aproape complet integrati. Echilibrat, plin de viata, pur si suculent.


Ambele sticle au fost date gata in timp record si pot fi gasite pe Vinescu.ro


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp