Ceptura rosu 2010 (Romania)

joi, 1 august 2013

Ultimul reprezentant (lansat pe piata) al rosiilor din gama medium a celor responsabili de Davino, se prezinta cam asa:
 Culoare rubiniu inchis, opac. Nas destul de opulent si bombastic la inceput, trecand prin tot spectrul de fructe rosii, chiar si negre. Mai apare si pruna Fetestii, plus tot felul de condimente uscate. Dupa care Cabernet-ul preia controlul, prin notele de cassis si o idee de ardei gras. Lemnul si alcool-ul sunt bine integrate, iar intensitatea pare una controlata, odata ce vinul prinde aer. Gustativ, avem o densitate evidenta a fructului in atacul initial dar...ceva se intampla pana la final; vinul vireaza neasteptat spre note usor vegetale, austere, aciditatea este vibranta, taninii copti dar bine infipti, iar finalul mediu este un mix interesant de suculenta si senzatii usor amarui. Aceasta nota de austeritate din final creeaza impresia unei structuri ceva mai old school.

Asa cum ne-a obisnuit Davino, avem de-a face cu un vin bine echilibrat, care este perfect constient cu cine trebuie sa se ia la tranta. Totusi, ar avea nevoie de ceva timp sa se aseze mai bine iar eu as merge momentan pe mana lui 2009, cel care este mai bine inchegat. Totusi, cred ca 2010 va fi mai longeviv, fiind marcat de o structura ceva mai sanatoasa.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp