Scurt pe doi, as caracteriza vinul cam asa: fruct si baric din abundenta, lipsa completa de substanta, mijloc total inexpresiv, plat, obositor, fara zvac, aciditate deficitara si taninuri plecate in lumea celor drepti. Nu are nici o urma de structura si complexitate, care sa-l faca sa adere la o liga superioara si din care are pretentia ca face parte. In acest moment, pare ca fructul si lemnul au supt toata viata din el, rezultand un vin comun, lipsit de personalitate, replicabil peste tot in lumea asta. Sincer, in Lumea Noua se fac vinuri din astea la 1/3 din pret si parca multe tot etaleaza o prospetime superioara. Am baut vinuri de Rhone la 7 Euro care ar face soparla sa se retraga intr-un colt, cu a ei coada intre picioare. Acum ceva timp, la Ethic Wine, am incercat un Cab/Shiraz parca, si care s-a prezentat cam in acelasi mod.
Un exemplu tipic de vin umflat cu pompa, machiat, manipulat si aruncat direct in groapa cu lei "premium". Doar pentru fanii hardcore ai stilului deoarece, in esenta, este totusi un vin cat de cat ok.
@foto: George Mitea (lucruribune.blogspot.com) |
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu