De obicei, sunt un tip care nu se grabeste cu vinurile. Este si unul dintre motivele pentru care veti mai citi despre Geiben, acest producator german care a aparut obsesiv in blogosfera. De data aceasta, am dat cep unui Auslese din 1995, pentru a vedea in ce stadiu de evolutie a ajuns. Ei bine, la sfarsit m-am felicitat pentru alegerea facuta. Daca nu eu, atunci cand?
Culoare auriu deschis si intens, nu din cale afara de evoluata. Nasul te loveste imediat cu tonuri de hidorcarburi (petrol, benzina sau cum vreti sa-i mai spuneti), mandarina, flori de tei, ceva gutuie si caise coapte. Gustativ, primul lucru care iti vine in minte este: echilibru. Vinul este perfect integrat in acest moment, nuantele de miere si fructe albe imbinandu-se de minune cu restul de zahar deloc intruziv, aciditatea inca ok si finalul persistent, citric, tonic si foarte usor amarui (coaja de portocala si lamaie).
Din nou, mi-a placut nespus puritatea nedisimulata a acestor vinuri de la Geiben. Nu sunt ultra, mega complexe dar la banii ceruti, ofera destul de mult material. Acum sa-mi spuneti unde gasiti un vin alb romanesc de 17 ani, la circa 6 euro/sticla, si aflat intr-o fereastra optima de consum.
6 comentarii:
Spune tu intai unde'l gasesti pe neamtzu asta la 6 euroi??????
In Germania :))
Ne-a facut lipeala un amic, Florin Jeberian; se mai duce pe la neamt sa lucreze la via lui, si asa am intrat in contact cu vinurile lui
Cool.cum ma pot lipi si eu?
Am sa iau legatura cu Florin sa vad care mai e treaba
mersi mult. daca se mai face o comanda ma inscriu de pe acuma.
Ok, te-am notat
Trimiteți un comentariu