Inca un Cotes du Rhone excelent: Domaine Fond Croze Cuvee Confidence 2010

miercuri, 3 octombrie 2012

Vinurile clasificate simplu "Cotes du Rhone" incep incet dar sigur sa devina preferatele mele de zi cu zi. Bine, nu inseamna ca voi bea zilnic asa ceva, dar daca ai nevoie de un vin necomplicat si bine facut la un pranz simplu, vinurile de aici isi fac treaba minunat. In plus, sunt si o alegere buna pentru discutii prelungite la ceas de seara. George poate depune marturie in acest sens :)

Acest Cuvee Confidence de la Fond Croze, s-a dovedit a fi un vajnic aparator al imaginii pozitive pe care vinurile de Rhone si-au cladit-o de cativa ani incoace. Culoare rubiniu intens si stralucitor, cu usoare reflexii violete. Nas de intensitate medie, dar extrem de bine echilibrat. Fructe rosii proaspete, note carnoase, condimente si putina piele. Gustativ, am fost intampinat de o explozie de fructe rosii suculente, invaluite in note condimentate si usor minerale. Echilibrul acestui vin este de invidiat. Fructul se completeaza perfect cu aciditatea medie si taninii extrem de fini. Rezulta o suculenta fantastica si un grad de baubilitate ridicat. Este complet lipsit de agresivitate, se duce pe gat cu o viteza peste limita legala. Final destul de lung, dominat de nuante piperate. Ma uit sa vad ce nivel de alcool are: 14%. Serios?! Este de negasit, atat de bine au reusit frantujii sa-l ascunda.

Este unul dintre cele mai reusite vinuri din aceasta zona si nivel de clasificare, pe care le-am incercat pana acum. Fara pretentii de maretie, dar serios pentru nivelul de pret si, inca o data o spun, de un echilibru pe care multi doar il viseaza.

8,50 Euro - vinatis.com




2 comentarii:

George Mitea spunea...

Confirm! Un vin foarte amabil, pe care l-as mai bea!

Ciprian spunea...

pai la urmatoarea comanda, ma gandesc serios sa-l mai iau

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp