Emrich-Schonleber Mineral Riesling trocken 2011 (Germania)

miercuri, 10 iulie 2013

Daca la cei mai multi, astfel de denumiri nu sunt decat abureala de marketing, nu este cazul si aici. Ast vin din zona Nahe nu se numeste degeaba "Mineral", ba din contra; mineralitatea respira prin toti porii sai, incepand din nas si pana la finish. Nasul mai aduce si aluzii citrice, vegetale, putin mango si kiwi pe acolo. Intreg ansamblul este precis, bine inchegat, fix ca o masinarie nemteasca. Gustativ, mineralitatea este ceva mai discreta, fiind contracarata mai sustinut de nuantele fructate gen caisa, portocala, corcoduse si zarzare. Final citric, sec, acid si cu o adiere sarata in post gust. Are destui ani in fata, ba chiar as recomanda sa mai fie lasat in pace o vreme.

Unul dintre cele mai ciudate si originale Riesling-uri pe care le-am incercat pana acum. Nu are absolut nici o treaba cu albele pline de fruct si drojdii selectionate care pot fi gasite la tot pasul. In plus, este un vin care cere musai ceva de mancare, fructele de mare sau crustaceele fiind alegerea cea mai inteleapta.

In jur de 14 Euro - belvini.de


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp