Faurar alb 2009 (Romania)

luni, 20 mai 2013

Probabil va uitati oarecum mirati la anul de recolta al acestui Faurar, dar va asigur ca nu este nici o greseala. Atunci cand vine vorba de a depista vinuri "disparute" demult de pe piata, devin un detectiv cu o rata de succes destul de mare. Surprinzator, cei de la vinuriselecte.ro (sursa descoperita in acest caz) chiar au pe stoc acest vin, s-au miscat foarte repede si toata tranzactia a decurs fara probleme. Auzisem un zvon cum ca Faurar-ul in cauza ar fi rezistat foarte bine in timp, asa ca am zis sa vad ce si cum. Ei bine, tanara speranta a celor de la Unicom nu a dezamagit.

Culoare galben deschis cu reflexii verzui. Un nas foarte interesant, mediu ca intensitate dar bine definit, cu note de caise bine coapte, mere golden, soc, citrice si foarte usoare adieri florale, de tei in special. Nu din cale afara de evoluat, ba chiar destul de proaspat in exprimare. Gustativ, atacul initial este dominat de senzatii evidente de fruct usor dulceag. Dar nu cred ca este vorba de vreun rest mai mare de zahar, ci mai degraba de nivelul ridicat al glicerolului. Surprinzator de rotund si intens, iar spre finalul sec se vireaza printr-o avalansa de note citrice, acolo unde domina grapefruit-ul, dar si de nuante care amintesc de florile de salcam.Tranzitia catre final se face cam abrupt, dar nu pot avea pretentii mai mari de la un exemplu entry level.

Nu am avut in fata cine stie ce monument de complexitate, doar un vin alb bine facut si surprinzator de fresh pentru varsta si categoria din care face parte. Iar cei din spatele Davino demonstreaza, inca o data, ca fac treaba serioasa chiar si la nivelul de jos.

23 lei/sticla.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp