Mas de Cadenet Arbaude Rose 2010 - Cotes de Provence (Franta)

joi, 8 septembrie 2011

George a surprins perfect toate virtutile acestui vin.  Fiind la vanatoare prin magazinul Le Marche, mi s-a oferit sansa de a incerca o mostra din acest rose provensal. Nu stiu de cand era deschisa sticla (era totusi vidata), dar rose-ul de fata nu prea are nici o legatura cu bombonicile si ultra-aromatele pe care le puteti gasi pe la noi, in general vorbind. Bineinteles, exista si cateva exemple autohtone ceva mai serioase, nu zic nu. Totusi, Arbaude mi-a lasat o impresie puternica de autenticitate, mai spaland ceva din imaginea de banal hibrid, bun de baut doar in zilele toride de vara.

Nas retinut, aromele de fructe rosii nu sar din pahar. Nuante citrice si o usoara mineralitate foarte placuta. Destul de auster, adica fix cum prefer astfel de vinuri. Gustul este plin, atacul destul de viguros, din nou multe fructe rosii gen fragi si zmeura. Final sec, citric si mineral. Aciditatea este ok, cu toate ca as fi preferat-o ceva mai sustinuta. Dupa cum am spus, nu stiu de cand era deschisa sticla, asa ca impresiile pot fi altele in cazul uneia proaspat destupata.

41 lei la Vinexpert si Le Marche. Poate isi face banii pentru fanii rose-urilor, doar ca eu, avand ceva cu aceste vinuri, imi pastrez rezervele de rigoare.

2 comentarii:

Berbecutio spunea...

Le-ati golit alora magazinul vara asta! :)
Mare lucru cand a fost deschisa sticla - am intalnit si eu surprize, cam toate neplacute, indiferent cat de "temperata" sau vidata a fost.

Ciprian spunea...

Apoi, Berbecutio, daca oamenii ma intreaba, eu accept :) Da, asta cu destupatul sticlei este important. De aceea si ezit sa servesc vinul la pahar, prefer sa dau banii pe o sticla, oricum e mai avantajos si la bani

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp