Prince Mircea 2008 - Vinarte (Romania)

sâmbătă, 9 aprilie 2011

Bineinteles, este vorba de un Merlot si cred ca sunt putini cei care nu au auzit de acest vin. Unii il denumesc "micul print" pentru ca, inevitabil, te duce cu gandul la "The Big Boy" Prince Matei.

Culoare: destul de extractiva, rubiniu-inchis, intens.

Nas: afumat si fructuos, dar in limitele bunului simt. Se pot simti note de prune, visine bine coapte, cirese negre si alte fructe de padure, tipice pentru un Merlot. Se mai strecoara si niscaiva condimente.

Gust: intens, domina  fructele de padure proaspete, aciditate foarte buna si tanini abundenti, dar bine slefuiti. Final mediu si post-gust marcat de visine, cirese si putin piper. Interesant este ca, initial, vinul mi s-a parut a fi degraba trecatoriu peste papilele mele. Dar, dupa vreo jumatate de ora de respirat, acesta a castigat evident in exprimare; mijlocul a devenit mai solid, iar pe final au aparut si note cerneloase interesante.

Un vin bine structurat, usor de inteles, cu un strop de complexitate in dreptul sau. De asemenea, m-a surprins cat de bine sunt integrate alcool-ul si lemnul. Dar, atentie, trebuie musai aerat minim jumatate de ora. Altfel, riscati sa-l judecati gresit. In plus, are si potential de invechire pe termen scurt-mediu.

Si inca ceva: se pare ca, pana la urma, 2008 este "acel" an excelent pentru vinurile noastre; mult-trambitatul 2007 cred ca a suferit de un puseu publicitar cam lipsit de baze solide. Parerea mea.

Mostra primita de la producator, cred ca in jur de 35 Lei in magazine.

2 comentarii:

Unknown spunea...

Am incercat acum cateva saptamani o comparatie 2008-2007. Din pacate dopul sticlei din 2007 era usor afectat iar vinul era pe o panta aburpt descendenta. Totusi, era ceva ascuns care mi-a mi-a dat de inteles ca mi-ar fi placut mai mult decat 2008. Parerea mea :). Oricum, concluzia este, asa cum ai spus si tu, ca inca cativa ani nu pot sa-i faca decat bine.

Ciprian spunea...

Nicusor, nush ce sa mai zic; eu am avut destule vinuri din 2007 care s-au dovedit a nu fi ceva special. Cateva au fost bune spre foarte bune, si doar Matei m-a impresionat cu adevarat. In plus, am mai auzit cateva voci din industrie care spuneau ca 2008 a fost mai bun decat 2007. Ar fi interesant de fct cateva degustari comparative in acest sens :)

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp