Adrian Vineyard Shiraz 2009 - Halewood (Romania)

joi, 21 octombrie 2010

Inca un vin din gama Single Vineyard a celor de la Halewood. Era cam ultimul pe care trebuia sa-l incerc, asa ca m-am hotarat sa scot la lumina lichidul in cauza.

Fiind un vin extrem de tanar, am avut ceva indoieli privind desfacerea acestei sticle. Dupa primele adulmecari, indoielile au zburat pe fereastra intr-o clipita.


Culoare: rubiniu intens, o incantare pentru ochisori.

Nas: tipic, intens, fructe proaspete de padure, cirese negre, piper si putina ciocolata amaruie.

Gust: neasteptat de proaspat in gura, atac fructuos dar bine echilibrat, final mediu, usor piperat; post-gust dominat de note de cirese, afine si ceva condimente; aciditate foarte buna si taninuri ce invaluie intr-un mod foarte placut cerul gurii.

Ceea ce m-a surprins placut la acest vin a fost prospetimea lui. Ma asteptam la ceva extrem de modern, in genul Shiraz-ului australian dar, din fericire, nu am dat peste un astfel de exemplu. Este un vin echilibrat, extrem de fresh si usor de baut; fructuos, dar nici pe departe o bomba de Lume Noua. Mi-a amintit cumva de un Cotes-du-Rhone Villages de calitate. A mers de minune cu o portie de paste cu un sos tomat picant si condimentat din belsug.

Trebuie sa recunosc ca mai toata gama Single Vineyard de la Halewood mi-a oferit destula placere, mai ales pentru banii ceruti. Sunt vinuri bine facute, cu un foarte bun raport calitate-pret. 21 Lei/sticla la Cramele Rhein - Azuga.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp