Si inca un avertisment!

marți, 2 martie 2010

Urmand exemplul colegilor si prietenilor in ale vinului, Alin si George, am introdus si eu un mic avertisment referitor la parerile exprimate pe acest blog. Nu are rost sa mai insir si eu motivele acestui demers; George a exprimat cel mai bine aceste motive, de aceea va invit sa cititi post-ul sau aici.

Este trist ceea ce se intampla dar, din pacate, este adevarat. Asa inteleg unii producatori ca este calea cea mai buna de a-si promova produsele - prin amenintari cu instanta si o atitudine care-mi aminteste de metodele securiste din vremile de trista amintire (dar se pare ca inca de actualitate pentru unii ). Cine nu este cu noi, este impotriva noastra, nu-i asa? Cine nu ne lauda indeajuns risca sa se trezeasca cu o citatie in cutia postala!

Sunt din ce in ce mai scarbit de astfel de metode ieftine de intimidare, inca o dovada ca avem o societate putreda, leproasa si ancorata in vechi structuri ale caror radacini par ca se infing si mai adanc in psihicul colectiv.

Bravos, domnilor! Tineti-o tot asa! Dar sa nu va inchipuiti ca, de acum incolo noi, astia putini si nespecialisti care "este", vom sta cu mainile in san si vom inghiti toate rahaturile. Vom reactiona de fiecare data cand vom simti ca este intrecuta bariera bunului simt. In definitiv, la asta se rezuma totul: la un elementar bun simt...

2 comentarii:

Mihnea Mironescu spunea...

Cred ca pana la urma asa se intampla in orice piata in care presa specializata este extrem de putin numeroasa si de heterogena. Domeniu de nisa, putini spectatori, mai multi participanti din industrie decat din afara ei.

Ia compara cu o piata cum este cea americana, unde sunt mii de bloguri de vin, ca sa nu mai mentionam revistele de specialitate. Blogurile nu sunt cu mult mai vechi decat ale noastre, insa sunt deja un fenomen deloc de neglijat de catre producatori. Ar fi stupizi s-o faca. In fond, este publicitate cu cost aproape zero. Dar are publicul ei tinta, publicul avizat. Nu cel care cumpara vin de 2-3 dolari din supermarket sau engros.

Peste tot a fost asa la inceput, si peste tot lucrurile s-au schimbat usor, usor. Poate ca e timpul, asa cum am mai tot discutat intre noi, sa ne reunim intr-o asociatie a blogerilor de vin, care sa constituie un corp comun impotriva unor astfel de "scapari" si "exagerari" ale unora din industrie.

Ciprian spunea...

Daca e sa facem o asociatie, pai s-o facem :)

Ai dreptate cu ce ai mentionat mai sus, dar permite-mi sa-ti spun ca esti prea bland si intelegator :)

De cand traiesc in tara asta, mi-am dat seama de un lucru: comparatia cu tarile civilizate nu prea merge la noi. Pentru ca romanii trebuie sa fie originali, trebuie sa fie mai cu mot. Am avut la dispozitie 20 de ani in care sa schimbam ceva in mentalitatea asta; s-a schimbat ceva notabil? Doar pe alocuri, sunt unele exceptii dar mai e mult pana departe.

Intotdeauna se vor gasi astfel de frustrati cu aere de sefi cu biciu-n mana, care vor simti nevoia sa-si etaleze mostenirea genetica.

Poate sunt prea pesimist, vad totul cam negru dar asta e parerea mea momentan. Ma bucur nespus ca vad comunitatea noastra crescand, luand atitudine; dar de astfel de indivizi nu cred ca vom scapa in veci, ca asa e la noi din pacate. Iar la noi ca la nimeni...

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp