Enoteca de Savoya

marți, 16 februarie 2010

Probabil multi dintre voi ati auzit deja de acest local dedicat vinurilor si aflat in urbea Timisoarei. Cred ca si pivnicerul nostru ne poate povesti mai multe, cum numai el stie sa o faca, despre acest minunat stabiliment. Aceasta postare nu se vrea a fi o reclama. Nu ma plateste nimeni, relax. Dar aparitia unor astfel de locatii dedicate vinului bun merita a fi semnalate si promovate.

 Acum cateva luni in urma, un bun prieten de-al meu, care a fost "inregimentat" in Timisoara, ma suna si imi povesteste incantat despre acest adevarat templu al vinului. Cred ca acest concept este unic in Romania. Este si magazin de vinuri, si bistro unde puteti servi un pahar de vin cu prietenii. Exista si un sistem tip "enomat", pe baza de card pe care il puteti alimenta cu o anumita suma pentru a degusta vinurile care va intereseaza. Acest sistem este excelent pentru cei care se pierd in multitudinea de nume si sticle din oferta si care doresc sa stie sigur pe ce vor da banii. Daca doriti sa si mancati ceva, localul va pune la dispozitie diverse platouri cu branzeturi si afumaturi care sa acompanieze vinul degustat. Deasmenea, Enoteca de Savoya organizeaza periodic degustari pe teme specifice, precum si alte manifestari de interes cultural.

Cei interesati de selectia de vinuri pot arunca o privire in magazinul online pus la dispozitie de timisoreni. Trebuie sa recunosc ca aceasta selectie este una chiar impresionanta si puteti gasi diverse sticle adunate de prin toata lumea. In ceea ce priveste Franta, sunt bucuros ca vinurile de Languedoc si-au gasit un loc de cinste, pentru ca aceasta regiune in continua crestere ofera, in acest moment, cel mai bun raport calitate-pret din Franta. Si Austria este reprezentata foarte consistent, probabil cea mai buna selectie de pe la noi. Preturile sunt pentru toate buzunarele, exista si discount-uri destul de bune daca intruniti anumite conditii, bineinteles. Pentru cei care nu se afla in Timisoara sau imprejurimi, am o veste buna: este posibila si livrarea in tara (m-am interesat personal in acest sens).

La mai mare!

6 comentarii:

George Mitea spunea...

Da, i-am depistat mai demult, dar am remarcat ca preturile sunt nitel cam mari. De unde nu ne-ar lovi si pe noi asa magazin in targsorul nostru...

Ciprian spunea...

Hai sa spunem ca preturile sunt destul de normale pentru ce gasesti la noi de obicei :)

Sunt cateva vinuri de Languedoc care-mi fac cu ochiu si care au preturi decente...

In targusorul nostru industrial... cam slabe sanse sa apara ceva de genul asta. N-avem nici macar un magazin specializat mai acatarei, daramite un astfel de concept. Eventual, daca ne gandim sa-l deschidem noi :))

George Mitea spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
George Mitea spunea...

Sa stii ca ma batea un gand. Mai degraba sa ma aciuez pe langa un magazin de delicatese sau o cofetarie mai acatarii, decat un magazin propriu.
Daca te hotarasti sa le comanzi ceva da-mi un semn ca poate iau si eu cate ceva. Sa impartim taxele de transport:))

alibus spunea...

daca mai aveti nevoie de actionari, dati un semn.:D

Ciprian spunea...

George,

Aveam de gand sa comand ceva Languedoc-uri, dar mai prin martie. Te anunt, no problemo. Deocamdata, finantele mele sunt dramuite pentru o comanda mai grasa de Bordeaux de la tipul din Belgia. Viata fiind scurta si sansele putine, cred ca am sa impusc un Latour '74 :)

Alin,

Esti notat in carta actionarilor :))

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp