Moulin de Gassac Guilhem rouge 2013

vineri, 27 februarie 2015

Despre vinurile lansate de Aime Guibert ar fi foarte multe de spus. Nu am nici timp, nici spatiu sa insir aici povestea celui mai cunoscut producator din Languedoc. Dar atunci cand Mas de Daumas Gassac, vinul port-drapel al cramei, este descris cu epitete gen "Lafite de Languedoc", am cam spus totul, nu-i asa?

Guilhem face parte din gama entry level, costa in jur de 5 euro si este un cupaj clasic pentru zona din care provine: Syrah, Grenache, Carignan si Mourvedre. Nu am gasit in sticla un vin complex, cu straturi peste straturi de arome si cu sex appeal. In schimb, Guilhem iti livreaza din plin ceea ce ar trebui sa-ti ofere orice vin decent la nivelul asta de pret: onestitate, un caracter direct, fara machiaje inutile si o rusticitate controlata, de care nu prea mai avem parte in lumea vinului modern. Precis la nivel olfactiv, cu note spicy, pamantoase si de fructe rosii si negre, plus o adiere de carne macra. Simplu si direct la nivel gustativ, liniar si nu expansiv in evolutie, fructul pur si nealterat fiind dublat cu succes de o austeritate placuta si "racoritoare". Aciditate medie, tanini frumos slefuiti si un final mediu, curat si destul de expresiv.

In concluzie, un vin bine gandit si executat, echilibrat si cu un aer de autenticitate care il scoate din anonimatul categoriei sale de pret. Daca sunteti fani ai vinurilor chiliene, argentiniene sau australiene de acelasi nivel, nu cred ca monsieur Guilhem v-ar starni vreo emotie. Este de ajuns sa cititi declaratia de pe eticheta si veti intelege de ce spun asta.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp