Vina Berceo Gran Reserva 1975 (Spania)

marți, 17 septembrie 2013

Dintre toate vinurile mature de Rioja, incercate cu ceva timp in urma, acesta a fost cel care m-a impresionat peste masura. Bine, ar mai fi unul care m-a intrigat nespus de tare, dar despre el voi scrie intr-un articol viitor.

Culoare rubiniu deschis, sanatos si cu pronuntate borduri portocalii. Nasul este un caleidoscop de arome mature, care te duc instant cu gandul la un Bordeaux: fruct matur, note tomnatice, mult tutun fin, lemn de cedru, pamant reavan, precum si aluzii usor mentolate. Apare pasager si trademark-ul unui Rioja vechi: acea senzatie de coaja de portocala, pe care am intalnit-o destul de des in alte cazuri. Intensitatea este atat cat trebuie, vinul denota eleganta, prospetime si rafinament. Gustativ, atacul este usor spre mediu, matasos, elegant, fructul este inca in putere; aciditate perfect integrata in sistem, ba chiar exista inca si un rest fin de tanini. Final mediu spre lung, cu note de cirese negre, tutun si condimente.

Nu aveam prea mari asteptari dar, cum s-a mai intamplat de altfel, vinul m-a tras de urechi si mi-a demonstrat ca surprizele placute apar atunci cand te astepti mai putin. Am nimerit o sticla aflata in stare perfecta, un vin elegant, perfect echilibrat, complex si baubil nevoie mare. Chapeau!




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp