Leat 6500 The Origin - M1.Crama Atelier (Romania)

joi, 27 septembrie 2012

Dupa cum George v-a relatat deja, saptamana trecuta a prilejuit desfasurarea un eveniment foarte rar pentru urbea noastra draga. O prezentare a unor vinuri de la Murfaltar, mai noi si mai vechi. Cei responsabili de aceasta minune au fost: Marius Oanca, patron Crama Murfatlar Galati-Braila, Ovidiu Gheorghe, director PNVV si somelierul Cristian Baschir.

Am participat la acest eveniment prin bunavointa lui George initial, ulterior fiind invitat oficial chiar de catre Ovidiu Gheorghe, carora le si multumesc cu aceasta ocaziune. Locatia a fost una mai mult decat inspirata, Cafe Anglais, si el un stabiliment putin iesit din peisajul cotidian al Galatiului. A fost destula lume buna, printre care si domnu' primar, Marius Stan. La insistentele lui Cristian Baschir, am fost nevoiti sa ne dam si cu parerea despre vinuri in fata audientei. Pentru mine cel putin, a fost un motiv de usoara oripilare, deoarece nu ador sa vorbesc de la tribuna si nu am antrenament pentru asa ceva. Ma rog, sa trecem la vinuri.


Dupa cum spuneam, au fost prezentate vinuri mai noi si mai vechi dar, dintre toate, doresc sa insist foarte putin asupra rose-ului Leat. Nu avusesem ocazia sa-l incerc pana la acest moment, asa ca eram foarte curios care este directia adoptata de Razvan Macici. Nu de alta, dar cupajul alb Sable Noble mi-a placut destul de mult. Ei bine, am ramas foarte placut surprins si de acest rose, cu un concept si eticheta interesante. Nasul surprinzator de fresh, de intenistate medie, cu note de fraguta, capsuni si ceva zmeura. Dar si usoare adieri minerale. Gustativ se continua directia din nas, cu fructe rosii usoare, o aciditate foarte buna siun final sec, cu nuante minerale interesante. Mi-a placut. Neasteptat de provensal in exprimare, fara sa dea p-afara de arome dar proaspat si bine echilibrat. Spre comparatie, a mai fost prezentat inainte si rose-ul Sable Noble, aflat exact la capatul opus al placerii personale. Dulceag, cu acea senzatie de vata de zahar intalnita la astfel de exemple, si usor siropos. Nu a fost o surpriza pentru mine ca multi au preferat a doua varianta, dar gusturile nu se discuta.

Cat priveste celelalte vinuri, as mai semnala Cramposia Arezan, cu un nas ciudat de exotic dar destul de subtire in gust. Un Cabernet Arezan 2008 aflat deja pe o panta descendenta. Nas dragut, dar corp subtire si lipsit de structura. Rai de Murfatlar 2001, un dulce care se tine inca binisor.

In concluzie, un eveniment foarte reusit si nu pot decat sa sper la mai multe manifestari de acest gen.

@foto credit: George Mitea

4 comentarii:

Dan spunea...

Deci ai vorbit si de la tribuna...superb. Deja îmi parę rău ca nu am fost la chermeza...:))

Ciprian spunea...

Da, dupa cum am mai spus, reputatia noastra a crescut la cote alarmante

Berbecutio spunea...

Foarte bun rose-ul, probabil in top 3 anul asta din miile de rozuri romanesti. Iar cu Cramposia alta dandana...intr-un blind s-ar putea sa dovedeasca de departe concurenta..oricare ar fi ea. Sa fie-ntr-un ceas bun!

Ciprian spunea...

In afara de nasul ala ciudat, nu mi s-a parut cine stie ce Cramposia

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp