Incet-incet, scoatem si noi capul in lume

marți, 4 septembrie 2012

Nu se intampla de multe ori ca vinurile romanesti sa intre in atentia jurnalistilor sau criticilor de profil din strainatate. Cu toate ca numarul lor a cresut in ultima vreme, inca nu este de ajuns. Trebuie sa insistam daca dorim sa avem o acoperire mediatica decenta.

Iata ca si Jamie Goode a incercat un vin romanesc, mai exact un Novac 2009 de la Stirbey. Impresiile sale le puteti citi aici. Concluzia sa este ca a avut parte de un vin bun, decent, dar nu unul excelent. Totusi, recunoaste ca ar putea evolua intr-un mod interesant pe viitor.

Ceva imi spune ca exista o oaresice legatura intre interviul luat de George de curand si alegerea lui Jamie la cateva zile dupa acesta :)






11 comentarii:

George Mitea spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
George Mitea spunea...

Mai, in afara unei coincidente fantastice, si eu cred ca are o legatura cu interviul:) E ciudat totusi ca vinurile astea ajung sa fie degustate de papile celebre nu datorita PR-ului sau marketingului producatorilor, ci datorita bloggerilor. Deci, baieti, hai mai repede cu soclul ala, da?

Ciprian spunea...

:)) asa, George, asa, pune biciul pe ei :))

Costachel spunea...

Interesant (și semnificativ) mi se pare faptul că că a încercat Novac, nu Cabernet, nu Merlot ori vreun alt soi internațional. Altminteri, mă duc să cumpăr niște bronz pentru George :-)

Ciprian spunea...

da, asa e, dar pt mine nu-i o surpriza; strainezii sunt mult mai dispusi sa experimenteze. In plus, am impresia ca la Wine Society se gasesc doar soiurile autohtone de la Stirbey

Dan spunea...

Pai din ce stiu Stirbey da doar Novac la Wine Society. Si TR in sec. Ciudat ca nu a prins 2010, care e peste 2009 IMHO.

Anonim spunea...

Novac-ul 2009 a mai fost degustat si aici http://www.wine-pages.com/organise/wine-society-unusual-wines.htm

Ciprian spunea...

Cosmin, multam de pont. Trebuia sa ma gandesc ca Tom Cannavan a trecut si el in revista vinul. De fapt, el are cred cele mai multe experiente cu vinurile romanesti

Ciprian spunea...

Dan, era si normal ca Oliver sa arunce in fata soiurile autohtone :)

Dan spunea...

Corect si eu as fi facut la fel. Ziceam ca nu avea de unde sa incerce CS sau Merlot..
Si Novacul este o alegere buna fata de Negru, care e mai fructat si easy-going. Ar mai fi fost Feteasca dar o au si altii si s-a mai auzit de ea..:))

Berbecutio spunea...

Mie un "88" mi se pare mai mult decat decent, chiar excelent pentru ce se produce la noi. Bun prilej de a ne mai regla si noi tirul, cred ca am fost zgarciti de multe ori.
Iar o sa fie Novacul out of stock inainte de vreme :)

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp