Un vin care m-a surprins oarecum. De foarte multe ori, chiar si la nivel entry-level, vinurile Lumii Noi sunt dense, cu mult fruct, lemnoase, extrem de aromate, stiti povestea. Ei bine, acest Malbec de la Flichman demonstreaza ca, daca se doreste, se pot obtine si vinuri light, suculente, cu fruct exact cat trebuie, fara ca alcool-ul sa-ti sara in nas. Vinul de fata a fost baricat timp de 3 luni, urmat de o invechire la sticla pe o durata de inca 3 luni.
Rubiniu deschis, stralucitor. Initial, nasul este dominat de note usor lemnoase, scortisoara si ceva piele. Dupa care apare fructul, in forma cireselor negre si a prunei afumate. Nimic agresiv, totul este servit in cantitati decente. Gustativ, ciresele negre preiau initiativa si din nou pruna nelipsita in cazul unui Malbec. Finalul este scurt-mediu, dominat de usoare nuante condimentate. Aciditatea este foarte bine infipta, iar taninii sunt abia perceptibili.
Daca asteptati un vin dens, concentrat si ultra-aromat, puteti spune pas in acest caz. In schimb, am avut parte de un Malbec simplu, light, rustic, usor de baut si surprinzator de suculent. Recunosc, mi-a placut sinceritatea lui, o virtute pe care cu greu o pot gasi la multe exemple din Lumea Noua. Vinul perfect pentru o portie de paste sau o pizza.
19 lei/sticla - Kaufland
Concursul de vinuri spumante romanesti 2024 si doua-trei panseuri
Acum 2 săptămâni
4 comentarii:
Nu te-ai putut abtine sa nu il incerci..:)
Dan, am cautat un vin simplu, pt o masa simpla de marti :) Iar la banii astia, asta e, tot Lumea Noua e mai de incredere
Ce bine e sa mai scrie cineva de cate-un vin strain :)) L-am vazut si eu, dar am avut indoieli, acum nu mai am. Daca ajung la Kauf iau si eu o bucata. Asta ca sa fii acuzat ca ai blat cu vanzatorul :))
Mihai, pt mesele simple de zi cu zi, Kaufland is the shit in momentul asta :)) Depinde de gusturi in acest caz; vinul e light, poate prea light pt unii, dar are o suculenta interesanta, ceea ce-l face versatil in prezenta mancarii. In puii mei, la nici 20 de lei, e chiar ok; daca-l iei, lasa-l sa respire vreo jumatate de ora in sticla
Trimiteți un comentariu