Urmatorul pas: licitatii de vinuri in magazinele duty-free

miercuri, 21 decembrie 2011

A mai cazut un record in materie de achizitii de vinuri. Nu, de data aceasta nu este vorba de vreo licitatie organizata in Hong-Kong, ci de un banal duty-free de pe aeroportul Charles de Gaulle - Paris. Un domn necunoscut a dat aproape 50.000 Euro pe doar 6 sticle de vin. Iata si suspectii: Romanee Conti 1995, Chateau Margaux 2003, 2 sticle de Lafitte 1982 si 2 sticle de Petrus 1980. Pai ce credeati, ca erau implicate vreun Davino sau Basilescu? :)

Se pare ca in preajma Craciunului, astfel de vanzari record sunt la ordinea zilei. Nu mai putin de 400.000 de sticle de sampanie sunt vandute anual, de catre aeroportul francez.

Iata si cateva concluzii:

1. De remarcat ce vinuri poti gasi intr-un magazin de tip duty-free, pe aeroportul din Paris. Totusi, preturile numai de duty-free nu sunt. In mod clar, din alte surse ai putea lua vinurile de mai sus pana in maxim 20.000 Euro.  

2. Cumparatorul a fost descris ca fiind de origine asiatica. Mi se pare normal, cine putea sa dea atatia bani in necunostinta de cauza? :)

3. In curand, ne putem astepta ca Sotheby's sau Christie's sa organizeze licitatii de vinuri in magazinele duty-free, din marile aeroporturi. Pare o afacere sigura si aducatoare de multi bani.


1 comentarii:

Dan spunea...

Mda...mai bine sa le faca direct pe aeroportul din Hong Kong sau Beijing, ca se chinuie degeaba la Paris...
Bine, atunci nu mai paote sa se laude chinezul ca le-a luat de la Paris..:)) Din aeroport...

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp