S.A. Prum - "Essence" Riesling 2010 (Germania)

sâmbătă, 24 decembrie 2011

O descriere detaliata a vinului precum si a producatorului puteti gasi pe blog-ul lui Dan. Manat fiind de curiozitate, am tras si eu o fuga in Kaufland pentru a vedea ce si cum.

Dupa ce am incercat acest vin, pot spune ca sunt de acord cu Dan doar in ceea ce priveste nasul :) Destul de tipic, fructe albe, mere verzi, caisa, putina piersica, ceva ananas si un strop de piatra uda. Gustul insa m-a dezamagit. Bine, la putin peste 20 lei, nu trebuie sa te astepti ca un Riesling nemtesc sa rupa norii. Dar, din pacate, nu am simtit vinul asa cum l-a simtit Dan. Interesant este ca, in seara precedenta, m-a sunat George sa-mi spuna ca a incercat si el acelasi vin si ca el a considerat ca este deficitar la capitoul aciditate.  Dan mentioneaza o aciditate moderata. Ei bine, pentru mine au fost momente cand aciditatea mi s-a parut ca iese din corpul, si asa firav, al vinului. Pe alocuri, chiar spritzy, as putea spune. Dar nu asta a fost principala problema, ci ca exemplarul cu pricina s-a prezentat difuz si confuz, lipsit de un orizont clar. Ba cu accente dulcege, ba putin amarui, ba acru de-a dreptul. Macar aceste elemente se puteau imbina mai fericit, dar nu este cazul aici. Mai adaug si lipsa aproape completa de structura, plus un mijloc inexistent. Ca o echipa a carei aparatori arunca mereu mingea direct pe atacanti, daca-mi este permisa paralela fotbalistica. Finalul abrupt si usor acru, inexpresiv, a venit sa completeze un tablou nu prea fericit.

Un vin baubil la cei aprox. 22 lei? Bineinteles. Totusi, sincer sa fiu, la bani ceva mai putini as merge mai degraba pe gama Livia de la Girboiu sau pe albele de la Budureasca. Nu e vorba ca sunt mai complexe, dar mi se par ceva mai bine definite.




11 comentarii:

Berbecutio spunea...

Bine de stiu, ma tenta si pe mine la un moment. Insa m-am ars de prea multe ori cu Kaufland. SI mai am vreo 3 mostre in stoc :(

Ciprian spunea...

Acum, asa am vazut eu vinul asta, poate m-a prins pe mine in a bad mood :) Cu spaniolele alea cred ca ai mai multe sanse. Pe mine ma mai atrage un Il Tauro Salice di Salentino, de prin Kaufland

Dan spunea...

Corect, depinde in ce ipostaza te prinde vinul...pe mine m-a prins fericit ca l-am gasit..:)) Cred ca tu ai avut "high expectations"..
Vinul clar nu rupe gura targului (altfel nu ajungea in Kaufland prin Romania) plus ca si anul mai dificil cred ca si-a pus amprenta pe el, dar mie mi s-a parut bun ca o alternativa la ce este pe piata. Plus ca am primit feed-back foarte bun de la personalul feminin care l-a incercat..:)) Intr-adevar exista romanesti mai ok decat el...eu as preferade ex. Feteasca Alba (VC) de la SERVE, dar deh trebuie sa mai diversificam meniul ca nu o sa bem acum doar Garboiu, SERVE si etc..:)
In alta ordine de idei, mai au prin Kaufland si ceva Chile, Montgras Reserva Cabernet cu Shiraz parca...ii dadea Parker vreo 90 de p. acum un an, doi...
P.S. Si oricum nu ai baut 300 de Riesling-uri ca sa iti dai cu parerea...na..:)))

Ciprian spunea...

:)) Nu, Dan, n-am baut, dar si cand oi bea, sa mai indrazneasca cineva sa-mi conteste expertiza :))

Dan spunea...

Dar parca ai mai luat un Peter Mertes...cum ti s-a parut?

Ciprian spunea...

N-am ajuns la el inca, il voi incerca zilele astea

Dan spunea...

Ok...eu ma invart pe langa un Gewurztraminer de la Hubert Beck..:)

George Mitea spunea...

nu te invarti. l-am incercat eu. nope.

Dan spunea...

Mersi de pont...o sa sparg cercul vicios al invartirii ca deja ametesc..:)
Ce este ciudat este ca desi eu , ca economist, ar trebui sa fiu constient de faptul ca pretul este un indicator al calitatii de cele mai multe ori (cel putin la vin in majoritatea cazurilor) incerc cu obstinenta sa (imi) dovedesc contrariul axiomei de mai sus...Pana nu devine teorema..:)

Ciprian spunea...

La preturi mai mici, incearca sa mergi mai degraba pe Lumea Noua; mai bombite, mai artificiale, cum or fi, dar dau impresia de a fi ceva mai "corecte"

Dan spunea...

Da, asta e axioma corecta...dar uneori mai cred si eu in Mos Craciun. Nu ma refer la cazul de fata unde vinul face banii tinand cont de pedigree (mie mi-a placut asa mai rotund si mai diafan),dar sunt o groaza de exemple care iti confirma teoria.

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp