Paziti-va...fundul!

vineri, 16 decembrie 2011

Din cate se pare, guvernul australian a aprobat folosirea in vinuri a unui aditiv ceva mai special, pe numele lui: sodium carboxymethyl cellulose.

Faza misto e ca, in lumea medicala, substanta cu pricina este foarte apreciata pentru efectul sau anti-balonare si...laxativ. In ceea ce priveste vinul, acest agent potential periculos pentru bietele noastre funduri, este folosit la limpezirea si prevenirea cristalizarii (vinuri albe si spumante). Intre noi fie vorba, oare cand vor intelege unii ca aparitia unor cristale de tartru in vinul alb este un lucru natural si care nu influenteaza gustul acestuia?

Asa ca, dragii mei, aveti grija la cat va "scapati" daca faceti vreo degustare sau betie cu vinuri australiene (si nu numai). Sfarsitul poate fi aproape :))



5 comentarii:

Anonim spunea...

Bine dar, cantitatea dintr-o sticla va fi probabil infima fata de o singura doza laxativa obisnuita. Dupa 5-10 sticle de sampanie oricum nu ne mai putem tara la toaleta.

Ciprian spunea...

Anonim, cantitatea exacta nu o vom sti probabil niciodata :)

Berbecutio spunea...

Banuiesc ca vor sa-l trasnporte la temperaturi mai scazute, pentru o marja mai mica de vinuri cooked la destinatie. Hmmm...e cu doua taisuri solutia aleasa.

Anonim spunea...

Acum vad virgula dupa "dar" - ma faute.
Anonim (P.F :)

Roxana spunea...

Vinul cu siguranta e mai sanatos decat chestiile astea ambalate, mai ales daca au acelasi efect as prefera vinul oricand

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp