Din cate se pare, guvernul australian a aprobat folosirea in vinuri a unui aditiv ceva mai special, pe numele lui: sodium carboxymethyl cellulose.
Faza misto e ca, in lumea medicala, substanta cu pricina este foarte apreciata pentru efectul sau anti-balonare si...laxativ. In ceea ce priveste vinul, acest agent potential periculos pentru bietele noastre funduri, este folosit la limpezirea si prevenirea cristalizarii (vinuri albe si spumante). Intre noi fie vorba, oare cand vor intelege unii ca aparitia unor cristale de tartru in vinul alb este un lucru natural si care nu influenteaza gustul acestuia?
Asa ca, dragii mei, aveti grija la cat va "scapati" daca faceti vreo degustare sau betie cu vinuri australiene (si nu numai). Sfarsitul poate fi aproape :))
Budapesta: ce să faci, mănânci și bei în 3 zile
Acum o săptămână
5 comentarii:
Bine dar, cantitatea dintr-o sticla va fi probabil infima fata de o singura doza laxativa obisnuita. Dupa 5-10 sticle de sampanie oricum nu ne mai putem tara la toaleta.
Anonim, cantitatea exacta nu o vom sti probabil niciodata :)
Banuiesc ca vor sa-l trasnporte la temperaturi mai scazute, pentru o marja mai mica de vinuri cooked la destinatie. Hmmm...e cu doua taisuri solutia aleasa.
Acum vad virgula dupa "dar" - ma faute.
Anonim (P.F :)
Vinul cu siguranta e mai sanatos decat chestiile astea ambalate, mai ales daca au acelasi efect as prefera vinul oricand
Trimiteți un comentariu