Proaspat aterizat in colectie: Chateau Lafon - Rochet 1988 St. Estephe (Bordeaux)

miercuri, 4 noiembrie 2009



Dupa o destul de stresanta asteptare datorata neincrederii in serviciile postale de orice fel, mi-a ajuns cu bine si in toata splendoarea o sticla de Chateau Lafon - Rochet 1988 St. Estephe (Grand Cru Classe).

Cum aniversarea a 20 de ani de viata am pierdut-o la mustata, acest vin va vedea lumina paharului (dar poate, mai intai, a decantorului) atunci cand va ajunge la venerabila varsta de 25 ani... sau poate 30 ani, cine stie? Anul 1988 a fost unul foarte bun pentru vinurile rosii din Bordeaux dar, din pacate, a ramas in umbra unor ani legendari ca 1989 sau 1990. Spun din pacate, pentru ca este un an trecut prea usor cu vederea de critici si iubitorii de Bordeaux. Totusi, exista si reversul medaliei; din fericire, preturile au ramas foarte accesibile chiar si la vinurile de top.

Sticla face parte dintr-o colectie particulara scoasa la vanzare (in jur de 6000 de sticle), a fost achizitionata la un pret de lista de 28 Euro si arata perfect din toate punctele de vedere: nivel, eticheta, etc.

Cei interesati de o lista completa a vinurilor scoase la vanzare ma pot contacta la urmatoarea adresa de email: ciprian.haret@gmail.com. Lista cuprinde in principal vinuri de Bordeaux si Bourgogne, incepand din anul 1897 si pana in prezent. Poate ne combinam la o comanda mai mare pe viitor :)

7 comentarii:

George Mitea spunea...

Sa-ti traiasca!
Avand in vedere ca la pretul asta poti cumpara un Davino de anul trecut, este o afacere, fara indoiala.

Unknown spunea...

salut. Poti sa ne spui si cum ai facut cu transportul si cam cat a costat? Merci.

Ciprian spunea...

@George,

Multam mult! Sper sa traiasca :) Sper sa nu aiba vreun defect de dop, in rest...baubil sa fie :)) Este o afacere, dar una riscanta deoarece vorbim de un vin destul de vechi. Daca voi avea norocul sa nu aiba vreun defect, atunci totul e ok din partea mea.

@Nicusor,

Transportul a fost efectuat de Deutsche Post - DHL, iar pachetul este distribuit catre oficiul postal din zona careia apartii.

Tarifele sunt foarte rezonabile, mult mai avantajoase daca achizitionezi mai multe sticle. Eu am vrut sa testez seriozitatea acestui comerciant deocamdata, de aceea am vrut sa limitez eventualele pierderi la o suma cat mai redusa.

Tarifele sunt cam asa:

1 sticla - 16,50 Euro
3 sticle - 20,50 Euro
6 sticle - 27 Euro
12 sticle - 36 Euro

Chiar daca am luat doar o sticla, am ales pretul de 3 sticle deoarece mi s-a dat un tracking number online la DHL + o asigurare de transport...in concluzie, transportul m-a costat cam cat drumul pe care l-as face cu trenul pana la Bucuresti si inapoi

Pachetul meu a plecat pe 21.10, iar pe 30.10 era in Romania. Sticla a fost ambalata foarte bine, cat sa nu sufere de pe urma transportului.

lucian b. spunea...

pai in sfarsit!! ne combinam cum sa nu!

Ciprian spunea...

La vin, oricand :))

Mihnea Mironescu spunea...

Intr-adevar, asta-i momentul optim pentru achizitia de vin din punct de vedere al temperaturilor la care este supusa sticla pe drum. Pentru ca vorbim totusi de 9 zile petrecute pe drum, nu de 2... Mie tare mi-e teama sa nu dea posta romana cu mucii-n fasole si sa puna coletul langa calorifer, asa, din greseala.

Ciprian spunea...

Mihnea,

Ai dreptate in ceea ce priveste transportul. Acum este cel mai indicat. Oricum, in orice conditii, exista riscuri de care sunt constient si pe care mi le asum; nu prea am de ales...

Oficiul postal este foarte aproape de locuinta mea si cand am scos sticla, aceasta era foarte rece - deci e posibil sa fi scapat de caloriferul postei :))

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp