Lasat la decantat cel putin 2 ore, vinul in cauza tot nu mi s-a parut dispus la a fi din cale-afara de darnic. Destul de inchis in carapace, cu accente "intunecate" de fructe rosii si negre, aluzii vegetale, pudra de cacao si lemn bine integrat. Gustativ, are un profil clasic, structura fiind cea care domina in acest moment, Fructul bine copt este dublat de o aciditate pe masura si de un val de taninuri ferme si neiertatoare. Final lung, usor uscat dar si savuros in acelasi timp, cu sageti usor condimentate.
Intrebarea care se naste in creierul meu este urmatoarea: va reusi fructul sa faca fata structurii in urmatorii ani? Toate elementele sunt acolo, depinde in mare parte de capacitatea vinului de a le integra intr-un ansamblu cat mai armonios. Cel putin, asta a fost impresia lasata de sticla care mi-a trecut prin fata. Ce mi-a placut in mod special este ca vinul nu pica in pacatul Cab-urilor moderne, supracoapte si gemoase. Are un profil old school si necesita rabdare. Sa vedem ce va decide timpul imperturbabil...
@foto credit: www.provin.ro |
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu