Noutati de la Purcari

marți, 12 mai 2015

Zilele trecute, am avut placuta surpriza de a primi 3 mostre de la Purcari, toate reprezentand vinuri proaspat lansate, recolta 2014: Rose, Pinot Grigio si Sauvignon Blanc. Multumesc si pe aceasta cale pentru oportunitate.

Rose de Purcari 2014
- un vin corect, fara defecte, doar ca stilul nu a fost deloc unul care sa se muleze pe gusturile mele. Arome intense de dulceata de capsune, bomboane si alte fructe rosii prezentate in aceeasi tenta dulceaga. Un atac destul de sustinut la nivel gustativ, vinul are greutate dar, din pacate, aciditatea nu mi s-a parut indeajuns de sustinuta, ceea ce confera ansamblului o senzatie siropoasa pe final. Aceasta senzatie este amplificata si de un rest de zahar generos, chiar daca, cel putin teoretic, vinul este sec. Cel mult OK pentru mine.


Pinot Grigio de Purcari 2014
- deja lucrurile au inceput sa stea mai bine odata cu iesirea la rampa a acestui Pinot Grigio. Chiar daca olfactiv nu am primit foarte multe in afara de banane si pepene galben (deh, drojdiile, bata-le vina), vinul mi-a lasat o senzatie de simplitate eficienta; arome directe de fruct bine copt, aciditate medie si neintruziva dar suficienta pentru a imprima o nota placuta de prospetime. Bun.


Sauvignon de Purcari 2014
- ei bine, testul a fost incheiat cu cel mai reusit vin al seriei, aflat la cel putin doua lungimi distanta de restul. Arome tipice, clare si surprinzator de precise, cu flori de soc in prim plan, grapefruit si aluzii de caisa usor necoapta. Gustativ, echilibrul este unul foarte reusit, fructul copt fiind completat de o aciditate bine infipta, iar finalul mediu aduce cu sine puternice impresii citrice, extrem de racoritoare. Foarte bine inchegat si, cu siguranta, va fi o mica afacere la banii lui. Foarte bun, mai ales pentru gama din care face parte.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp