Iar Lidl, iar 15 lei: Harmonie 2012 - Ventoux (Franta)

miercuri, 18 decembrie 2013

Scurt pe doi. Culoare galben-auriu, intens si stralucitor. Nasul poate fi descris fara prea multe cuvinte: un cocktail de fructe de toate neamurile, intensitate maxima si parfumat. Sa fiu sincer, m-am gandit imediat la Solo Quinta, marcat de un profil asemanator la nivel olfactiv. Doar ca in cazul de fata, acest Ventoux ofera toate astea la doar 15 lei. E greu sa enumar toate fructele, orice va trece prin cap este acolo. Probabil rezultatul unor drojdii exotice, intreg ansamblul da o senzatie usor artificiala, dar pana la urma este placut ce iti sare in nari. Gustativ, vinul te ia pe sus cu o corpolenta peste medie, mult fruct copt, o densitate rar intalnita la acesti bani. Aciditatea este undeva cam jos si nu reuseste sa sustina greutatea corpului; totusi, finalul este salvat oarecum de note citrice, unde grapefruit-ul este vioara intai. Imaginati-va un soi de suc de grefe, fara bule.

Un vin de cooperativa, surprinzator la banii dati pe el. Are unele momente in care se poate bate cu vinuri cel putin duble ca pret. Inca un hit underground, marca Lidl.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp