Willi Haag Brauneberger Riesling Spatlese 2011

vineri, 21 iunie 2013

Acest minunat soi nu inceteaza sa ma uimeasca. Potentialul si versatilitatea lui sunt absolut fantastice. Este, probabil, unul dintre foarte putinele soiuri albe la care sfatul cel mai indicat este sa nu va grabiti sa dati vinul pe gat prea tanar. Cam asa stau lucrurile si cu acest Spatlese de la Willi Haag, un producator respectabil din Mosel.  

Inca din nas, iti dai seama instant ca ai de-a face cu un Riesling cat se poate de tipic. Mult fruct bine copt, proaspat, minunata nota de mandarina este prezenta la datorie, completata de coaja de portocala, lamaie si ceva mango. Bineinteles, dupa o vreme, isi fac aparitia si notele minerale. Gustativ, se continua senzatia din nas, fructul copt invaluind placut papilele. Restul de zahar destul de consistent (e vorba de un Spatlese, pana la urma) contribuie la senzatia de plinatate si rotunjime a vinului. Totusi, nu este nimic gretos si cleios in tot acest ansamblu, pentru ca aciditatea puternica vine ca un tavalug pe final si spala toata gura. Final citric intens, plus o senzatie puternic minerala. Nivel scazut de alcool - 9%. Chiar daca e un vin cel putin demidulce, se poate bea foarte usor si, normal, mai are ani buni in fata.

In jur de 7 Euro/sticla - Belvini.de


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp